Doneaza Online  

Suma Donata
Nume
Prenume
Tara
Organizatie
Oras
Adresa
E-mail
Telefon
Fax
 
Doneaza online
 • Register
Raport de activitate 2016
PDF
Imprimare
Email

 

Raport de activitate

2016

 

Asociaţia “Sansa Ta” a obţinut personalitate juridică in anul 2011, presedinte asociatiei este d-nul Gabriel Ciobotaru, mai fac parte  voluntari, manageri de proiecte, contabilitate, echipa de consultanta, entuziasti si seriosi, fara de care activitatea nu ar putea sa se desfasoare.

Informatii despre misiunea, viziunea si scopul asociatiei, sponsorii, partenerii si voluntarii pot fi vizualizate pe site-ul: www.asociatiasansata.ro

Asociaţia “Sansa Ta” contribuie la mobilizarea principalilor actori locali în beneficiul comunitaţii. În acest sens, Asociaţia construieşte relaţii de succes între organizaţiile non-profit, companii şi cetăţeni, astfel încât să se sprijine reciproc şi să lucreze împreună pentru o comunitate cât mai înfloritoare, sanatoasa si mai buna.

Direcţii Strategice:
1. Dezvoltarea de servicii sociale
2. Implicarea comunităţii în acţiuni filantropice

Obiective Strategice
1.  Iniţierea de servicii sociale pentru familii cu copii şi tineri devaforizati, in special cei care parasesc sistemul de protectie sociala, persoane fara adapost.
2. Creşterea capacităţii Filantropiei de a furniza servicii sociale specializate beneficiarilor nostri

Asociaţia are urmatoarele categorii de personal:

Membrii: 30, suntem in curs de a primi 20 persoane - majoritatea tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani;
Voluntari: peste 250 persoane;
Colaboratori, parteneri: peste 80 persoane.

Majoritatea  activităţilor  asociaţiei sunt realizate în regim de voluntariat .

Având în vedere că asociaţia nu are o vechime foarte mare, politica internă a asociaţiei s-a orientat în primul rând în pregătirea resursei umane, prin participarea la diferite cursuri de specialitate, precum şi pe dezvoltarea organizaţională.

Pe parcursul anului 2016, Asociaţia “Sansa Ta” a desfăşurat activităţi cu caracter social in Bucuresti, Ilfov, Dambovita si in alte 15 judete din Romania, a continuat şi dezvoltat parteneriate cu diverse organizaţii şi instituţii, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă si avem in lucru cereri de  finanţare pe diferite proiecte către diverşi finanţatori interni şi externi, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă.

Indicatori calitativi si cantitativi:
49 de persoane (membri si colaboratori) specializate pe anumite domenii;
250 voluntari;
Baza de date cu voluntarii  ONG-ului ;
Strategia  de dezvoltare a ONG-ului pentru perioada  2015-2020
Plan de implementare a Strategiei de Dezvoltare


    La sfârsitul anului pentru care se face raportarea, s-a realizat imbunatatirea promovarii asociatiei pe pagina de facebook a asociatiei www.facebook.com/asociatiasansata.ro, depasind peste 5000 de prieteni care au dat like.

Tot pentru promovarea si mediatizarea activitatii ONG-lui s-au realizat materiale de promovare (materiale de promovare,  etc. Pentru o cat mai buna identificare a nevoilor comunității,  s-au facut cursuri de formare profesionala pentru beneficiarii asociatiei.


PROIECTE ŞI ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE :


1. ”Sa Construim Sperante Impreuna”  (Sanse Egale pentru Fiecare)

 

1

 

In cadrul proiectului ,,Sa construim Sperante impreuna,, Asociatia Sansa Ta, a reusit sa achizitioneze un centru social in comuna Bilciuresti, judetul Dambovita.


2

 

Sau facut modernizari la noul centrul social, destinat copiilor defavorizati, in medie de 120 de beneficiari.

Pentru anul 2017, se lucreaza la finalizarea lucrariilor de moderinzare si licentiere a serviciilor sociale, tip centru de zi, unde vor primi o masa calda.

S-a realizat refacerea unei camere pentru o familie din Ploiesti cu 8 copii, schimbat, usa, zugravit, turnat sapa, mobilat.


34


S-a realizat un put pentru o familie cu 11 copii, in comuna Pantelimon.


5

 

Bugetul total al proiectului a fost de 90000 Euro.


2. ” Campania ”2% E randul tau sa oferi”


6


Scopul: Conştientizarea populaţie cu privire la reglementările codului fiscal.
Obiective:
- informarea contribuabililor despre facilitatea fiscala 2%
- colectarea de fonduri din impozitul datorat statului de către contribuabili
Beneficiari: persoane aflate in dificultate si care sunt in evidenta noastra. In prezent, avem 120 de familii pe care le sprijinim permanent;

Locul de desfasurare: Bucuresti – Ilfov, Dambovita.

Descrierea proiectului: in fiecare an, în perioada februarie - aprilie se desfasoara aceasta

campanie de informare a populaţiei cu privire la facilitatea fiscală de direcţionare a 2% din impozitul pe venit, datorat statului unor organisme care sunt stipulate în legislaţia de specialitate (ONG-uri, fundaţii, bisericii, companii, persoane fizice, juridice).

Perioada de derulare: februarie-aprilie 2016

 

3. Proiectul ” O Sansa Calda”


78

 

Scopul: Identificarea si mobilizarea celor care traiesc pe strada, susţinerea comunităţilor de oameni ai strazii (copii, tineri, batrani, familii cu copii).

Beneficiari: Persoanele fara adapost din Bucuresti si Ilfov

Linkul de mai jos, va ajuta sa vizionati cateva din imaginile campaniei  ,,O sansa calda,,.

https://www.facebook.com/asociatiasansata.ro/videos/

Parteneri:  Scoala Mark Twin, scoala nr 17, persoane fizice si juridice, Asociatia Studentilor Amicus, RVS, Fundatia pentru Sanatate Orhideea Spa, Kaufland,  Restaurantul Potcoava, La Nicolai, IT Galxi, Antena 1, Pizza Hut,  Radio Romania Actualitati,  ISMB, Federatia Romana de Sport Corporatist, etc.

Locul de desfasurare:  Bucuresti, Gara de Nord – loc in care tranzitul de oameni este cel mai mare, vin oamenii cei mai saraci din toata tara.
Descrierea proiectului: colectarea de fonduri pentru realizarea de pachete si oferirea de hrana calda, pentru un numar de 500 de oameni ai starzii.
- S-au colectat alimente si haine de la companii si persoane fizice, prin mediatizare, si impreuna cu voluntarii au fost distribuite la peste 500 de persoane fara adapost.

Sa preparat peste 5000 de porti de mancare


Perioada de derulare:  ianuarie – noiembrie  2016

-          Achizitionarea unei ambulante sociale,

Bugetul proiectului: 8000 euro

 

   4. Proiectul  “Tabara din Viata Ta”


9


Scopul: Dezvoltarea unor deprinderi de viata.

Obiective:
- sensibilizarea populaţiei cu privire la situaţia copiilor din centrele de plasament si din familii devaforizate, in vedere prevenirii abandonului scolar, dar si cresterea increderii in propiile forte, deprinderi de viata independenta;
- colectarea de fonduri pentru a trimite copiii din centrele de plasament in tabere de vara;

Beneficiari: 25 de copii - cazuri sociale si dintr-un  centru de plasament;
Parteneri:
- RINF, IT GALAXI,  FRATELI,COMPLEXUL MOECIU,  CONCELEX, Fundatia Pentru Sanatate ,,Orhideea Spa, Kaufland Romania, paradisul acvatic din Brasov, telecabina Sinaia.

 Linkul de mai jos, va ajuta sa vizionati cateva din imaginile proiectului  ,,Tabara din viata ta,,.

https://www.facebook.com/asociatiasansata.ro/photos/a.238858192840030.57497.198233610235822/1150107685048405/?type=3&;theater

Descrierea proiectului:

Copii cu rezultate bune la invatatura au beneficiat de o tabara de vara pentru adolescenti; acestia provin din centrele de plasament sau familii sarace, avand astfel posibilitatea de a cunoaste oameni si locuri noi si fiind stimulati de a invata bine in continaure, pentru a fi inclusi in societate.
Perioada de derulare: 18-24 august 2016

In februarie 2016, 20 de copii au beneficiat de o tabara de iarna la Sinaia, cu sprijinul centrul de tineret Sinaia.

Beneficiari: 50 de copii; Bugetul proiectului: 4000 lei.

 

5. Proiectul “Fotografia Ta”


10


Proiectul ,, Fotografia Ta,,  a continuat si in 2016.

5 familii au avut sansa sa primeasca o  poza de familie, franturi de amintire de viata. Din cauza saraciei, exista oameni care nu au posibilitatea sa isi pastreze amintiri printate, o fotografie poate insemna viata si speranta pentru ei.

In parteneriat cu HP Romania, acest proiect aduce bucurie in multe familii sarace.

 

6. Proiectul “Bucuria Copilariei”


La acest proiect au beneficiat peste 700 de copii din familii devaforizate si din centre de plasament, de reeducare, scolii, case de cultura.

-          70 de copii au avut acces gratuti la parcul acvatic din Bucuresti “Water Park,” cu sprijinul RIN si la Terme Park;


11


-          30 de copii din centre de plasament familii defavorizate, in luna iulie 2016, au avut acces gratuit la Aventur Park din Cernica si Brasov;


12


-          Au fost dotate cu calculatoare in parteneriat cu Ateliere fara frontiere,   un centru social din Bilciuresti,  in prezent 60 de elevi, beneficiind de aceste echipamente,


13


-          30 de copii au beneficiat cu sprijinul primariei Buftea, de intrarea gratuita la Patinoar.


14


-          25  de copii au beneficiat de o zi la SPA cu sprijinul Orhideea Spa


15


Valoarea sponsorizarii a fost in valaore de 5000 euro.

 

7. Proiectul ,,Nimeni nu este perfect, dar o echipa poate fi”


Realizarea unei baze de date de voluntari intrucat ne dorim sa mobilizam cati mai multi voluntari pentru implementarea proiectelor noastre. In anul 2016 s-au inscris peste 100 de voluntari noi.

- PARTENERIATE ŞI COLABORĂRI CU INSTITUŢII ŞI ORGANIZAŢII –


 In anul 2016,  continua parteneriatele cu diferitele instituţii din municipiul Bucuresti si Ilfov pentru campania de voluntariat

 

8. Campania Zambetul din cutie

 

1617

 

Acest proiect s-a derulat in 16 judete din tara, de la 1 octombrie la 22 decembrie 2016, avand  urmatoarele obiective:
• Mobilizare a peste 7000 de copii din Bucuresti, pentru a sprijini cu cadouri de Craciun peste 7000 de copii farte saraci din 16 judete ale tarii, selecate pentru 2016;

• Sustinerea unui concert umanitar in cadrul campaniei Zambetul din cutie;

• Parteneriate publice-private in vederea implementarii acestui proiect, prin intocmirea de protocoale (ex. Parteneriat intre Asociatia Sansa Ta si Institutul Scolar al Municipiului Bucuresti, Antena 1, Romaero Baneasa);

• Colectarea a peste 7000 de cutii de la copiii implicati in proiect din cele 45 de scolii si depozitarea acestora la Romaero Baneasa;

• Mobilizare companiilor si media, in vederea realizarii acestui proiect.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar a Municipiului Bucuresti, Muzeul Taranului Roman, Observator,  Orhideea Spa, primarii locale din cele 14 judete ale tarii,  IT Galaxi,  Federatia Romana de Sport  Corporatist, Kaufland Romania, Romaero Baneasa,  Magic FM, Pizza Hut, Asociatia Tiberius, Senatul Romaniei, etc.

 

9. Rechizite pentru viiotrul tau


Peste 400 de copii aflati in dificultate  au primit in anul 2016 rechizite scolare si haine. Dorim prin acest proiect, sa prevenim abandonul scolar din randul copiilor care nu isi permit sa isi cumpere rechizite.

 

18

 

10. Pentru o viata mai curata


Peste 50 de familii au primit produse de igiena personala si de casa, cu sprijinul oamenilor cu suflet.

3 copii au fost ajutati sa ajunga la consultati medicale gratuite la spitalul Grigore Alexandrescu, in vederea interventiilor chirugicale, famiilie ne avand posibilitatea de a merge cu ei la spital.

Bugetul proiectului: 2000 euro.

 

19

 

11. Adopta un copil la distanta


In cadrul acestui proiect 10 copii au avut sansa sa fie selectati pentru a beneficia de sprijin material din partea unor familii care ii ajuta la distanta.


12. Proiectul Cupa Sansa Ta


Conform parteneriatului cu Fundatia The Door, am efectuat activitatii sportive cat si educationale, au beneficiat de acest proiect 100 de copii din familii sarace si din centre de plasament.


2021

 

Cupa "Sansa Ta" prima editie a fost un succes, s-a desfăşurat în beneficiul copiilor din centrele de plasament şi din familii aflate în dificultate din Bucureşti, Ilfov si judeţul Dâmboviţa.
Scopul aceastei campanii este de a da posibilitatea copiilor defavorizați din punct de vedere material să facă sport şi de a-i motiva pe copiii cu posibilităţi să se unească pentru o cauză nobilă, ce-i vizează pe colegii lor de generaţie mai puţin norocoşi.

Partenerilor pentru sustinerea acestui eveniment.
Asociatia de Fotbal Corporatist,  Kaufland, IT Galaxi, Rinf,   Centrul The Door, Pizza Hut,  Tymbark,  Fundatia pentru Sanatate  Orhideea Spa,  Firma de trofee ,,Leonte,,,  Media: Antena 1,  comunicatedepresa.ro.

Prin acest eveniment, s-a dorit ca micuții din centrele de plasament și cei din familii nevoiașe să poată uita pentru o zi de greutăți și să se poată bucura de activități recreative împreună cu alți copii.

 

Nr de proiecte 2016: 12


Buget proiecte in valoare de aproximativ: 100.000 euro

Total beneficiari: 7000 persoane

Total beneficiari permanenti: 400

 

Multumim tuturor sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor si voluntarilor pentru implicare!

 

 
Raport de activitate 2015
PDF
Imprimare
Email

 


Raport de activitate

2015

 

 

Asociaţia “Şansa Ta” a obţinut personalitate juridică în anul 2011. Preşedintele asociaţiei este domnul Gabriel Ciobotaru, iar din echipă mai fac parte voluntari, manageri de proiecte, persoanele de la contabilitate şi echipa de consultanţă, oameni entuziaşti şi serioşi, fără de care activitatea nu ar putea să se desfăşoare.

Informaţii despre misiunea, viziunea şi scopul asociaţiei, sponsori, parteneri şi voluntari, pot fi vizualizate pe site-ul: www.asociatiasansata.ro

Asociaţia “Şansa Ta” contribuie la mobilizarea principalilor actori locali în beneficiul comunitaţii. În acest sens, Asociaţia construieşte relaţii de succes între organizaţiile non-profit, companii şi cetăţeni, astfel încât să se sprijine reciproc şi să lucreze împreună pentru o comunitate cât mai înfloritoare, sănătoasă şi mai bună.


Direcţii Strategice:
1. Dezvoltarea de servicii sociale
2. Implicarea comunităţii în acţiuni filantropice

 

Obiective Strategice:
1. Iniţierea de servicii sociale pentru familii cu copii şi tineri devaforizaţi, în special pentru cei care părăsesc sistemul de protecţie socială, şi pentru persoanele fără adăpost.
2. Creşterea capacităţii Filantropiei de a furniza servicii sociale specializate beneficiarilor noştri.

Asociaţia are următoarele categorii de personal:

Membrii: 10; suntem în curs de a primi 20 persoane, majoritatea tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani;
Voluntari: peste 250 de persoane;
Colaboratori şi parteneri: peste 80 de persoane.

Majoritatea activităţilor asociaţiei sunt realizate în regim de voluntariat.

Având în vedere că asociaţia nu are o vechime mare, politica internă a asociaţiei s-a orientat în primul rând în pregătirea resursei umane, prin participarea la diferite cursuri de specialitate, precum şi către dezvoltarea organizaţională.

Pe parcursul anului 2015, Asociaţia “Şansa Ta” a desfăşurat activităţi cu caracter social în Bucureşti, Ilfov şi în alte 15 judeţe din România, a continuat şi dezvoltat parteneriate cu diverse organizaţii şi instituţii şi a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă. În plus, avem în lucru cereri de finanţare pe diferite proiecte către diverşi finanţatori interni şi externi şi am participat la programe de dezvoltare organizaţională, derulate de societatea civilă.

 

Indicatori calitativi şi cantitativi:
49 de persoane (membri şi colaboratori) specializate pe anumite domenii;
250 voluntari;
Baza de date cu voluntarii  ONG-ului;
Strategia de dezvoltare a ONG-ului pentru perioada 2015-2018;
Plan de implementare a Strategiei de Dezvoltare.


La sfârşitul anului pentru care se face raportarea, s-a realizat îmbunătăţirea promovării asociaţiei pe pagina de Facebook a asociatiei (www.facebook.com/asociatiasansata.ro).

Tot pentru promovarea şi mediatizarea activităţii ONG-lui, s-au realizat materiale de promovare (afişe, pliante, cărţi de vizită, orare şcolare, veste etc.). Pentru o cât mai bună identificare a nevoilor comunităţii, s-au făcut cursuri de formare profesională pentru beneficiarii asociaţiei.


PROIECTE ŞI ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE :


1. ”Să Construim Speranţe Împreună” 


În cadrul proiectului “Să construim speranţe împreună”, Asociatia Şansa Ta a reuşit să construiască o casă pentru o familie cu 11 copii şi să renoveze două locuinţe ale unor familii aflate în dificultate. De asemenea, au fost ajutate încă două familii să fie conectate la curent electric, iar alte trei familii au primit mobilier pentru trei camere de locuit. Partenerii proiectelor au fost: Concelex, Pro Confort, Romstal, Fundaţia pentru Sănătate Orhideea Spa etc.

Prin acest proiect, se mai urmăresc în 2016 următoarele obiective: construirea de adăposturi pentru tinerii care părăsesc centrele de plasament (pentru început în Bucureşti şi Ilfov), printr-un program de dezvoltare organizaţională, elaborarea unei strategii, organizarea şi participarea la o serie de cursuri de formare profesională, stabilirea şi dezvoltarea unor relaţii de parteneriat cu autorităţile locale în vederea rezolvării problemelor comunităţii si formarea deprinderilor de viaţă independentă a beneficiarilor.

Achizitionarea si amenajarea  unui centrul social in comuna Bilciulesti/Dambovita unde se va derula un centru de zi si un centru de urgenta pentru copii care au ramas fara parinti si situatii speciale.

Bugetul total al proiectului a fost de 5000 Euro.

Proiectul pentru case se derulează în perioada 2011-2019, iar în 2011 am demarat acest proiect prin realizarea strategiei asupra beneficiarilor, obiectivelor şi modalităţilor de implementare a acestui proiect.


2. Campania “2% - E rândul tău să oferi”


Scopul: Conştientizarea populaţie cu privire la reglementările codului fiscal.

Obiective:
- informarea contribuabililor despre facilitatea fiscală de 2%;
- colectarea de fonduri din impozitul datorat statului de către contribuabili

Beneficiari: persoane aflate în dificultate, care sunt în evidenţa noastră. În prezent, avem 100 de familii pe care le sprijinim permanent.

Locul de desfăşurare: Bucureşti – Ilfov, Iaşi, Prahova, Ialomiţa, Timişoara, Bacău etc.

Descrierea proiectului: în fiecare an, în perioada februarie - aprilie se desfăşoară această campanie de informare a populaţiei cu privire la facilitatea fiscală de direcţionare a 2% din impozitul pe venit, datorat statului de către organisme care sunt stipulate în legislaţia de specialitate (ONG-uri, fundaţii, bisericii, companii, persoane fizice, juridice).

Perioada de derulare: februarie-aprilie 2015


3. Proiectul ” O Şansă Caldă”


Scopul: Identificarea şi mobilizarea celor care trăiesc pe stradă, susţinerea comunităţilor de oameni ai străzii (copii, tineri, bătrâni, familii cu copii).

Beneficiari: Persoanele fără adăpost din Bucureşti şi Ilfov

Linkul de mai jos vă ajută să vizionaţi câteva din imaginile campaniei “O şansă caldă”:

https://www.facebook.com/asociatiasansata.ro/videos/vb.198233610235822/977420472317128/?type=2&;theater

Parteneri: Şcoala Mark Twin, Şcoala nr. 17, Şcoala Mihai Ionescu, ITA, LTA, alte persoane fizice şi juridice, Asociaţia Studenţilor Amicus, RVS, Fundaţia pentru Sănătate Orhideea Spa, Kaufland, Mega Image, Restaurantul Potcoava, La Nicolai, IT Galaxy, Antena 1, PRO TV, TVR, ASI ROMANIA etc.

Locul de desfăşurare: Bucureşti, Gara de Nord – loc în care tranzitul de oameni este cel mai mare şi unde vin oamenii cei mai săraci din toată ţara.


Descrierea proiectului: colectarea de fonduri pentru realizarea de pachete şi oferirea de hrană caldă, pentru un număr de 500 de oameni ai străzii. S-au colectat alimente şi haine de la companii si persoane fizice, iar, prin mediatizare şi împreuna cu voluntarii, au fost distribuite la peste 500 de persoane fără adăpost. În plus, am reuşit şi achiziţionarea unei ambulanţe sociale, destinate acestui proiect.


Perioada de derulare: ianuarie – noiembrie 2015

Bugetul proiectului: 8000 Euro


4. Proiectul “Tabăra din Viaţa Ta”


Scopul: Dezvoltarea unor deprinderi de viaţă şi socializare

Obiective:
- sensibilizarea populaţiei cu privire la situaţia copiilor din centrele de plasament si din familii defavorizate, în vedere prevenirii abandonului şcolar, dar şi creşterea încrederii în propriile forţe şi obţinerea unor deprinderi de viaţă independentă;
- colectarea de fonduri pentru a trimite copiii din centrele de plasament în tabere de vară.

Beneficiari: 20 de copii – atât cazuri sociale, cât şi dintr-un centru de plasament; în plus, 5 copii au avut şansa să se dea cu paramanta, într-o experienţă oferită de Paramania Braşov.

Parteneri:
- RINF, IT GALAXY, Centrul de parapantă Paramania, FRATELI,COMPLEXUL MOECIU, ASOCIAŢIA CAMPIONII VIEŢII, RIN GRAND HOTELS, CONCELEX, ORHIDEEA SPA.

Linkul de mai jos vă va ajuta să vizionaţi câteva din imaginile proiectului “Tabăra din viaţa ta”:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.747703728622138.1073741906.198233610235822&;type=3

În perioada 30 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, 20 de copii au beneficiat de o tabără la Râşnov, organizată de o echipă de tineri. Copiii au fost invitaţi gratuit, să se bucure descoperind frumuseţile naturii, mai ales că mulţi nu au văzut muntele niciodată.

Descrierea proiectului:

Copiii cu rezultate bune la învăţătură au beneficiat de o tabără de vară pentru adolescenţi; aceştia provin din centrele de plasament sau din familii sărace. Astfel, au avut posibilitatea de a cunoaşte oameni şi locuri noi, fiind stimulaţi să înveţe bine în continuare, pentru a fi incluşi în societate.


Perioada de derulare: 19-24 august 2015

Beneficiari: 25 de copii

Bugetul proiectului: 4000 lei.


5. Proiectul “Fotografia Ta”


Proiectul “Fotografia Ta” a continuat şi în 2015.

10 familii au avut şansa să primească o poză de familie, frânturi de amintiri din viaţă. Din cauza sărăciei, există oameni care nu au posibilitatea să îşi păstreze amintiri printate, iar o fotografie poate însemna viaţă şi speranţă pentru ei.

În parteneriat cu HP România, acest proiect aduce bucurie în multe familii sărace.


6. Proiectul “Bucuria Copilăriei”


În cadrul acestui proiect, au beneficiat de surprize frumoase peste 700 de copii din familii devaforizate şi din centre de plasament, centre de reeducare, şcoli şi case de cultură.

-          50 de copii au avut acces gratuit la parcul acvatic din Bucureşti “Water Park,” cu sprijinul RIN Grand Hotel;

-          40 de copii din centre de plasament şi din familii defavorizate au avut acces gratuit la Aventura Park din Cernica, în luna iulie 2015.

-          2 şcoli au fost dotate cu calculatoare, în parteneriat cu Ateliere fără frontiere, iar de acestea beneficiază în prezent 300 de elevi: dotarea unei săli de calculatoare a unui centru de reeducare din Tg Ocna, 150 de adolescenţi beneficiind în prezent de aceste echipamente, şi dotarea unui centru de zi din comuna Vizureşti, unde 150 de copii beneficiază în prezent de acces la calculator.

-          30 de copii au beneficiat de intrare gratuită la patinoar, cu sprijinul primăriei Buftea

-          25 de copii au beneficiat de o zi la spa, cu sprijinul Orhideea Spa

Valoarea sponsorizării a fost în valoare de 5000 euro.

-          În aprilie 2015, s-a deschis în oraşul Buftea o sală de calculatoare, destinată copiilor aflaţi în dificultate, unde până în prezent 60 de copii au beneficiat de acces gratuit;

-          Aici au avut şansa să înveţe tainele calculatorului. Sala de calculatoare a fost deschisă cu sprijinul Primăriei Oraşului Buftea, Ambasadei Americii, Ateliere Fără Frontiere şi Renault România.

-          În luna ianuarie, tot în cadrul acestui proiect, peste 30 de copii au beneficiat de accesul gratuit la patinoar.


7. Proiectul ,,Nimeni nu este perfect, dar o echipa poate fi”

Realizarea unei baze de date de voluntari, întrucât ne dorim să mobilizăm cât mai mulţi voluntari pentru implementarea proiectelor noastre. În anul 2015, s-au înscris peste 100 de voluntari noi.

- PARTENERIATE ŞI COLABORĂRI CU INSTITUŢII ŞI ORGANIZAŢII –

În anul 2015, continuă parteneriatele cu diferitele instituţii din municipiul Bucureşti şi Ilfov, pentru campania de voluntariat.


8. Campania “Zâmbetul din cutie”

Acest proiect s-a derulat în 14 judeţe din ţară, de la 1 octombrie la 22 decembrie 2015, având următoarele obiective:
• Mobilizare a peste 6000 de copii din Bucureşti, pentru a sprijini cu cadouri de Crăciun peste 6000 de copii foarte săraci din 14 judeţe ale ţării, selectate pentru 2015;

• Susţinerea unui concert umanitar în cadrul campaniei “Zâmbetul din cutie”;

• Parteneriate publice/private în vederea implementării acestui proiect, prin întocmirea de protocoale (ex. Parteneriat între Asociaţia Şansa Ta şi Institutul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Antena 1, Romaero Băneasa);

• Colectarea a peste 6000 de cutii de la copiii implicaţi în proiect, din cele 34 de şcoli, şi depozitarea acestora la Romaero Băneasa;

• Mobilizarea companiilor şi a mass-media, în vederea realizării acestui proiect. Campania a beneficiat de o mediatizare puternică (TV, radio, presă scrisă, online şi bloguri), atât în vederea strângerii de cadouri, cât şi pentru promovarea concertului umanitar din noiembrie 2015, prezentat de Cabral Ibacka, care s-a oferit să susţină proiectul benevol.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Centrul de Conferinţe Teodor Pallady, Antena 1 - Observator, Orhideea Spa, primării locale din cele 14 judeţe ale ţării, IT Galaxy, Federaţia de Fotbal Corporatist etc.


9. Rechizite pentru viitorul tău

Peste 350 de copii aflaţi în dificultate au primit în anul 2015 rechizite şcolare şi haine. Prin acest proiect, dorim să prevenim abandonul şcolar din rândul copiilor care nu îşi permit să îşi cumpere rechizite.


10. Pentru o viaţă mai curată

Peste 50 de familii au primit produse de igienă personală şi produse pentru curăţenia casei, cu sprijinul oamenilor cu suflet.

Trei copii au fost ajutaţi să ajungă la consultaţii medicale gratuite, la spitalul Grigore Alexandrescu, în vederea intervenţiilor chirugicale, famiilie neavând posibilitatea de a merge cu ei la spital.

Bugetul proiectului: 2000 Euro.


11. Adoptă un copil la distanţă

În cadrul acestui proiect, 5 copii au avut şansa să fie selectaţi pentru a beneficia de sprijin material din partea unor familii care îi ajută de la distanţă.


12. O şansă pentru fiecare familie

În luna martie 2015, în cadrul proiectului “O şansă pentru fiecare familie”, 30 de copii şi 30 de părinţi au beneficiat de cursuri de formare, ţinute de profesionişti în domeniu, de cursuri de Prim Ajutor (oferite de Crucea Roşie), cursuri de bucătărie, educatie sexuală şi educatie financiară şi cursuri de bune maniere.

 

Cursurile au fost realizate în colaborare cu Fundaţia The Door, care ne-a pus la dispoziţie spaţiul pentru a ne desfăşura cursurile destinate copiilor şi familiilor aflate în dificultate. Copiii şi părinţii au arătat un interes deosebit pentru aceste cursuri. Au fost realizate dialoguri cu copiii şi părinţii despre importanţa educaţiei, a socializării pozitive, a cunoaşterii interpersonale şi a respectul reciproc.

 

În perioada februarie – mai 2015, 28 de beneficiari ai asociaţiei, au urmat cursuri în domeniul construcţiei, pe fonduri europene, în parteneriat cu Asociaţia Catalactica şi Primaria Oraşului Buftea.

13. Proiectul Cupa “Şansa Ta”

Conform parteneriatului cu Fundaţia The Door, am efectuat atât activităţi sportive, cât şi educaţionale, de care au beneficiat 40 de copii din familii sărace şi din centre de plasament.

 

Cupa "Şansa Ta" (prima ediţie) a fost un succes şi s-a desfăşurat în beneficiul copiilor din centrele de plasament şi din familii aflate în dificultate din Bucureşti, Ilfov si judeţul Dâmboviţa.

Scopul aceastei campanii este de a da posibilitatea copiilor defavorizați din punct de vedere material să facă sport şi de a-i motiva pe copiii cu posibilităţi să se unească pentru o cauză nobilă, ce-i vizează pe colegii lor de generaţie mai puţin norocoşi.

Partenerii acestui eveniment:
Asociaţia de Fotbal Corporatist, Kaufland, IT Galaxy, Rinf, E-boda, Asociaţia Campionii Vieţii, Centrul The Door, Pizza Hut, Borsec, Senatul României, Tymbark, Rin Hotels, Orhideea Spa, Clubul junior Dinamo, Ambulanţa Bucureşti, Firma de trofee “Leonte”, Editura Paralela 45.

Parteneri media: Antena 1, Comunicatedepresa.ro.

Prin acest eveniment, s-a dorit ca micuții din centrele de plasament și cei din familii nevoiașe să poată uita pentru o zi de greutăți și să se poată bucura de activități recreative împreună cu alți copii.

 

Nr de proiecte 2015: 12

Bugetul proiectelor a însumat o valoare de aproximativ: 25 000 euro

Total beneficiari: 7000 de persoane

Total beneficiari permanenţi: 500

Premii şi distincţii obţinute în 2015, în cadrul galelor:

 • Gala Societăţii Civile, pentru proiectul “O şansă caldă”
 • Gala Oameni pentru Oameni - Diploma de excelenţă
 • Gala Naţională a Voluntarilor - Premiul I la secţiunea “Voluntarul anului”, categoria socială.

Mulţumim tuturor sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor şi voluntarilor pentru implicare!

 
ONG-uri semifinaliste BURSA BINELUI BCR
PDF
Imprimare
Email

543130 560291210696725 306825820 n

 
Raport anual - 2011/2012
PDF
Imprimare
Email

Asociatiei Sansa Ta, Raport de activitate, 2011 / 2012

 

Asociaţia “Sansa Ta” a obţinut personalitate juridică in anul 2011, avându-l ca Preşedinte pe d-nul Gabriel Ciubotaru, alaturi de echipa de voluntari, de care activitatea nu ar putea sa se desfasoare.

Informatii despre misiunea, viziunea si scopul asociatiei, sponsorii, partenerii si voluntarii pot fi vizualizate pe site-ul: www.asociatiasansata.ro

Asociaţia “Sansa Ta” contribuie la mobilizarea principalilor actori locali în beneficiul comunitaţii. În acest sens, Asociaţia construieşte relaţii mai bune între organizaţiile non-profit, companii şi cetăţeni, astfel încât să se sprijine reciproc şi să lucreze împreună pentru o comunitate cât mai înfloritoare, sanatoasa si mai buna.

Direcţii Strategice:
1. Dezvoltarea de servicii sociale
2. Implicarea comunităţii în acţiuni filantropice

Obiective Strategice
1. Iniţierea de servicii sociale pentru familii cu copii şi tineri devaforizati, in special cei care parasesc sistemul de protectie sociala.
2. Creşterea capacităţii Filantropiei de a furniza servicii sociale specializate beneficiarilor nostri

Asociaţia are urmatoarele categorii de personal:

Membrii: 12 persoane in curs de a fi primiti, majoritatea tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani;
Voluntari: peste 100 persoane;
Colaboratori, parteneri si sponsori: peste 50 persoane.


Toate activităţile asociaţiei sunt realizate în regim de voluntariat , niciun membru nefiind remunerat pentru acţiunile inteprinse.
Având în vedere că asociaţia nu are o vechime mare, politica internă a asociaţiei s-a orientat în primul rând în pregătirea resursei umane, prin participarea la diferite cursuri de specialitate, precum şi pe dezvoltarea organizaţională.

Pe parcursul anului 2011, Asociaţia “Sansa Ta” a desfăşurat activităţi cu caracter social in Bucuresti, Ilfov, a continuat şi dezvoltat parteneriate cu diverse organizaţii şi instituţii, exista in lucru de înaintare cereri de  finanţare pe diferite proiecte către diverşi finanţatori interni şi externi, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă.

Indicatori calitativi si cantitativi:
49 de persoane (membri si colaboratori) specializate pe anumite domenii;
60 voluntari;
Baza de date cu voluntarii  ONG-ului ;
Strategia  de dezvoltare a ONG-ului pentru perioada  2011-2014
Plan de implementare a Strategiei de Dezvoltare


La sfârsitul anului pentru care se face raportarea, am realizat pagina web a asociatiei pentru o mai buna promovare (domeniul www.asociatiasansata.ro a fost deja achizitionat). Tot pentru promovarea si mediatizarea activitatii ONG-lui se vor realiza afise și pliante. Pentru o cat mai buna identificare a nevoilor comunității, se vor aplica chestionare membrilor comunității și, în funcție de rezultatul acestora, se vor organiza seminarii si workshop-uri cu reprezentanții autorităților locale și cu cei ai instituțiilor abilitate.


PROIECTE ŞI ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE :


1. ”Sanse Egale pentru Fiecare” 


Prin acest proiect, se urmăreste construirea de adaposturi pentru tinerii care parasesc centrele de plasament, pentru inceput in Bucuresti si Ilfov, printr-un program de dezvoltare organizaţionala, elaborarea unei strategii, organizarea si participarea la o serie de cursuri de formare profesionala, stabilirea si dezvoltarea unor relaţii de parteneriat cu autorităţile locale in vederea rezolvării problemelor comunităţii si formarea deprinderilor de viata independenta a beneficiarilor.

Bugetul total al proiectului este de 350.000 Euro, din  care o parte vor fi asigurați de sponsori ROTARY CONSTRUCT, CONCELEX, Orhideea SPA, Modern CM.

Proiectul se deruleaza in perioada anilor 2012-2015, iar in 2011 am demarat acest proiect prin realizarea viziunii asupra beneficiarilor, obiectivelor si modalitatilor de implementare a acestui proiect. Totodata, am realizat un concert umanitar “Sa construim sperante impreuna” pentru demararea acestui proiect. In anul 2012, am obtinut avizul de pricipiu al Primariei Buftea privind acordarea unui teren in acest scop, am realizat studiul de fezabilitate al proiectului si memoriul de arhitectura.


2. ” Campania ”2% E randul tau sa oferi”


Scopul: Conştientizarea populaţie cu privire la reglementările codului fiscal.
Obiective:
- informarea contribuabililor despre facilitatea fiscala 2%
- colectarea de fonduri din impozitul datorat statului de către contribuabili
Beneficiari: persoane aflate in dificultate si care sunt in evidenta noastra, in prezent avem 10 familii pe care le sprijinim permanet, urmand sa indentificam si alte cazuri urgente;
Locul de desfasurare: Bucuresti – Ilfov, Iasi, Prahova, Ialomita
Descrierea proiectului: În fiecare an, în perioada februarie- aprilie se desfăşoara Campania de informare a populaţiei cu privire la facilitatea fiscală de direcţionare a 2% din impozitul pe venit, datorat statului unor organisme care sunt stipulate în legislaţia de specialitate (ONG-uri, fundaţii, bisericii, companii, persoane fizice, juridice). Astfel, la sfarsitul anului 2012, în urma acestei campanii, se va sti ce suma se va strange, care vor fi utilizate ca şi cofinanţare în proiectele derulate de asociaţie, cât şi în sprijinirea unor obiective sociale.

Perioada de derulare: permanent
Finantari realizate în anul 2011 prin aceasta campanie: au fost oferite (sponsorizari in natura sau material)

 

3. Proiectul: Concert Umanitar ,, Sa construim Sperante impreuna”


În urma implementării acestui proiect s-a inaugurat infiintarea Asociatiei Sansa Ta, precum si lansarea proiectului “Sanse Egale pentru fiecare”, in luna noiembrie 2011. Au participat peste 200 de persoane (artisti, sponsori, parteneri, voluntari, etc), proiectul a fost promovat cu succes in media.

Rezultate obţinute: mediatizare, si organizarea acestui eveniment in parteneriat cu companii si echipe de voluntariat, contributia in material pentru desfasurarea acestui proiect, este in valoare de 5000 euro.

 

4. Proiectul ” Campania de Craciun 2011”


Cu sprijinul si suportul persoanelor fizice si juridice, precum si doua scoli din Bucuresti, companii si institutii (UNICEF, COSMOTE, RINF, Carreffour) care au donat alimente, haine, jucarii, carti, cu o valoarea de peste 16.900 de lei, pentru copiii saraci din Ploiesti, Buftea, Valea Plopului si centrului de plasament din judetul Prahova - Casuta din Padure. Au beneficiat de acest proiect in jur de 250 de copii sarmani, reusind sa aducem speranta, zambet, o vorba buna de incurajare in casele acestor oameni nevoiasi. Credem ca prin micul gest oferit de Sansa Ta, alaturi de oamenii cu suflet care s-au implicat, am putut incuraja zeci de familii sarace.

 Perioada de derulare: decembrie 2011
 Bugetul proiectului: 3000 euro


Proiecte 2012


5. Proiectul ” O Sansa Calda”


Scopul: Identificarea si mobilizarea celor care traiesc pe strada, susţinerea comunităţilor de oameni ai strazii (copii, tinerii, batranii, familii cu copii).

Beneficiari: Persoanele fara adapost din Bucuresti si Ilfov

Parteneri: Carffour, Cosmote, Niro Group, Frateli, persoane fizice si juridice, Asociatia Stdentilor Amicus, etc.

Locul de desfasurare: localitatile Bucuresti Gara de Nord – loc in care tranzitul de oameni este cel mai mare, vin oameni cei mai saraci din toata tara.
Descrierea proiectului: colectarea de fonduri pentru realizarea de pachete pentru un numar de 500 de oameni ai starzii.
- S-au colectat alimente si haine de la companii si persoane fizice, prin mediatizare, si impreuna cu voluntarii au fost distribuite la peste 500 de persoane fara adapost.
Perioada de derulare:  februarie 2012

Bugetul proiectului: 1000 euro


6. Proiectul “Adopta un copil la distanta”


Asociatia SANSA TA, ICC ROMANIA - Iubire si camin pentru copii si Fundatia Bunul Pastor a demarat proiectul “Adopta un copil la distanta”, in perioada 1 aprilie 2011– 31 decembrie 2013. Aceast proiect presupune luarea unui copil in familie, pentru un weekend sau mai multe zile, din cei 20 de copii orfani de la Centrul de Plasament Odobesti si Fundatia Bunul Pastor.


7. Proiectul “Tabara din Viata Ta”


Scopul: Dezvoltarea unor de prinderi de viata.

Obiective:
- sensibilizarea populaţiei cu privire la situaţia copiilor din centrele de plasament si din familii devaforizate, in vedere prevenirii abandonului scolar, dar si cresterea increderii in propiile forte, deprinderi de viata independenta;
- colectarea de fonduri pentru a trimite copiii din centrele de plasament in tabere de vara;

Beneficiari: copiii - cazuri sociale,  aflaţi în baza de date a Asociaţiei Sansa Ta, copii din centrele de plasament;
Parteneri:
- Niro Group;Fratelli; Rinf

- Persoane fizice si Juridice din Tara si strainatate

Descrierea proiectului:

Copii cu rezultate bune la invatatura au beneficiat de o tabara de vara pentru adolescenti; acestia provin din centrele de plasament sau familii sarace, avand astfel posibilitatea de a cunoaste oameni si locuri noi si fiind stimulati de a invata bine in continaure, pentru a fi inclusi in societate.

Perioada de derulare: 23-29 iulie 2012
Bugetul proiectului: 3.300 lei

 

8. Proiectul: ,, Scoala este viitorul tau”


Dorim sa ajutam familii sarace cu copii, care au abandonat scoala, din Bucuresti si Ilfov. In prezent, sprijinim 10 familii cu copii, in scopul prevenirii abandonului scolar.

 

9. Proiectul “Fotografia Ta”


Proiectul ofera famiilor sarace poze, franturi de amintire de viata. Din cauza saraciei, exista oameni care nu au posibilitatea sa isi pastreze amintiri printate - o fotografie poate insemna viata si speranta pentru ei.

In parteneriat cu HP Romania, acest proiect aduce bucurie in multe familii sarace.

 

10. Proiectul “Bucuria Copilariei”


La acest proiect au beneficiat peste 60 de copii din familii devaforizate si din centre de plasament. Acestia au avut acces la parcul acvatic din Bucuresti “Water Park,” cu sprijinul RIN Grand Hotel, in iulie 2012.

Valoarea sponsorizarii a fost in valaore de 2400 lei.

 

11. Proiectul ,,Nimeni nu este perfect, dar o echipa poate fi”


Realizarea unei baze de date de voluntari intrucat ne dorim ca sa mobilizam cati mai multi voluntari pentru implementarea proiectelor noastre.

- PARTENERIATE ŞI COLABORĂRI CU INSTITUŢII ŞI ORGANIZAŢII –


 In anul 2012, au continuat parteneriatele cu diferitele instituţii din municipiul Bucuresti si Ilfov.


Campania Zambetul din cutie


Acest proiect s-a derulat in 10 judete din tara, de la 1 octombrie la 22 decembrie 2012, avavand urmatoarele obiective:
• Mobilizare a peste 4500 de copii din Bucuresti, pentru a sprijini cu cadouri de craciun peste 4500 de copii cei mai saraci din 10 judete ale tarii, selecate pentru 2012;

• Sustinerea unui concert umanitar in cinstea celor care s-au implicat;

• Parteneriate publice-private in vederea implementarii acestui proiect, prin intocmirea de protocoale (ex. Parteneriat intre Asociatia Sansa Ta si Institutul Scolar al Municipiului Bucuresti);

• Colectarea a peste 4500 de cutii de la copiii implicati in proiect din cele 16 scolii si depozitarea acestora la Romexpo;

• Mobilizare companiilor si media, in vederea realizarii acestui proiect.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar a Municipiului Bucuresti, Romexpo, Antena 3, primarii locale din cele 10 judete ale tarii.

Suma proiect: 4000 euro

Nr de proiecte 2011 – 2012: 11

Buget proiecte in valoare de aproximativ: 14.900 euro

Total beneficiari: 6000 persoane

Total beneficiari permanenti 500

Multumim tuturor sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor si voluntarilor pentru implicare!


 

Descarca raportul anului 2012

 
Raport anual - 2013
PDF
Imprimare
Email

 

 

Asociatia Sansa Ta

 


Raport de activitate  2013

 

Asociaţia “Sansa Ta” a obţinut personalitate juridică in anul 2011, este condusa de Gabriel Ciobotaru – Presedinte si este sustinuta de o echipa de voluntari entuziasti si seriosi, fara de care activitatea nu ar putea sa se desfasoare.

Informatii despre misiunea, viziunea si scopul asociatiei, sponsorii, partenerii si voluntarii pot fi vizualizate pe site-ul: www.asociatiasansata.ro

Asociaţia “Sansa Ta” contribuie la mobilizarea principalilor actori locali în beneficiul comunitaţii. În acest sens, Asociaţia construieşte relaţii de succes între organizaţiile non-profit, companii şi cetăţeni, astfel încât să se sprijine reciproc şi să lucreze împreună pentru o comunitate cât mai înfloritoare, sanatoasa si mai buna.

Direcţii Strategice:
1. Dezvoltarea de servicii sociale
2. Implicarea comunităţii în acţiuni filantropice

Obiective Strategice
1. Iniţierea de servicii sociale pentru familii cu copii şi tineri devaforizati, in special cei care parasesc sistemul de protectie sociala.
2. Creşterea capacităţii Filantropiei de a furniza servicii sociale specializate beneficiarilor nostri

Asociaţia are urmatoarele categorii de personal:

Membrii: 2. Suntem in curs de a primi 20 persoane - majoritatea tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani;
Voluntari: peste 300 persoane;
Colaboratori, parteneri si sponsori: peste 150 persoane.


Toate activităţile asociaţiei sunt realizate în regim de voluntariat , niciun membru nefiind remunerat pentru acţiunile inteprinse.
Având în vedere că asociaţia nu are o vechime mare, politica internă a asociaţiei s-a orientat în primul rând în pregătirea resursei umane, prin participarea la diferite cursuri de specialitate, precum şi pe dezvoltarea organizaţională.

Pe parcursul anului 2013, Asociaţia “Sansa Ta” a desfăşurat activităţi cu caracter social in Bucuresti, Ilfov si in alte 10 judete din Romania, a continuat şi dezvoltat parteneriate cu diverse organizaţii şi instituţii, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă si avem in lucru cereri de  finanţare pe diferite proiecte către diverşi finanţatori interni şi externi, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă.

Indicatori calitativi si cantitativi:
49 de persoane (membri si colaboratori) specializate pe anumite domenii;
300 voluntari;
Baza de date cu voluntarii  ONG-ului ;
Strategia  de dezvoltare a ONG-ului pentru perioada  2013-2016
Plan de implementare a Strategiei de Dezvoltare


La sfârsitul anului pentru care se face raportarea, s-a realizat imbunatatirea promovarii asociatiei pe pagina de web a asociatiei www.asociatiasansata.ro. Tot pentru promovarea si mediatizarea activitatii ONG-lui s-au realizat afise și pliante. Pentru o cat mai buna identificare a nevoilor comunității, s-au facut cursuri de formare profesionala pentru beneficiarii asociatiei.


PROIECTE ŞI ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE :


1. ”Sa Construim Sperante Impreuna” 

 

Cu sprijinul Concelex, Rinf, IT Galaxi, Pro Confort, Dedeman, Baumit, RVS, Caparol, Orhideea Spa si peste 15 voluntari si oameni cu suflet care au sustinut acest proiect, din toata inima, prezentam prima casa ridicata de Asociatia Sansa Ta, unde viata unor copii  s-a schimbat de la temelie. Acesta actiune a avut loc in cadrul campaniei ,,Sa construim sperante impreuna”. Inca 4 familii vor fi ajutate sa isi renoveze locuintele saracacioase in perioada urmatoare 2014 - 2015.

Viata intr-un vagon este povestea unei familii cu trei copii, care locuiesc intr-un vagon de peste 5 ani. Asociatia Sansa Ta au gasit "acasa" cei trei copii si parintii acestora, intr-o situatie grea. Au fost ajutati cu saltele, haine, alimente, soba, consiliere.

Prin acest proiect se urmăreste construirea de adaposturi pentru tinerii care parasesc centrele de plasament, pentru inceput in Bucuresti si Ilfov, printr-un program de dezvoltare organizaţionala, elaborarea unei strategii, organizarea si participarea la o serie de cursuri de formare profesionala, stabilirea si dezvoltarea unor relaţii de parteneriat cu autorităţile locale in vederea rezolvării problemelor comunităţii si formarea deprinderilor de viata independenta a beneficiarilor.

Bugetul total al proiectului a fost de 5000 Euro.

Proiectul pentru case se deruleaza in perioada anilor 2011-2016, iar in 2011 am demarat acest proiect prin realizarea strategiei asupra beneficiarilor, obiectivelor si modalitatilor de implementare a acestui proiect. Totodata, am realizat un concert umanitar “Sa construim sperante impreuna” pentru demararea acestui proiect. In anul 2012, am obtinut avizul de pricipiu al Primariei Buftea privind acordarea unui teren in acest scop, am realizat studiul de fezabilitate al proiectului si memoriul de arhitectura.


2. ” Campania ”2% E randul tau sa oferi”


Scopul: Conştientizarea populaţie cu privire la reglementările codului fiscal.
Obiective:
- informarea contribuabililor despre facilitatea fiscala 2%
- colectarea de fonduri din impozitul datorat statului de către contribuabili
Beneficiari: persoane aflate in dificultate si care sunt in evidenta noastra. In prezent, avem 100 de familii pe care le sprijinim permanent, urmand sa indentificam si alte cazuri urgente;
Locul de desfasurare: Bucuresti – Ilfov, Iasi, Prahova, Ialomita, Timisoara etc.
Descrierea proiectului: in fiecare an, în perioada februarie - aprilie se desfasoara aceasta

campanie de informare a populaţiei cu privire la facilitatea fiscală de direcţionare a 2% din impozitul pe venit, datorat statului unor organisme care sunt stipulate în legislaţia de specialitate (ONG-uri, fundaţii, bisericii, companii, persoane fizice, juridice).  Perioada de derulare: permanent

 

3. Proiectul ” O Sansa Calda”

Scopul: Identificarea si mobilizarea celor care traiesc pe strada, susţinerea comunităţilor de oameni ai strazii (copii, tineri, batrani, familii cu copii).

Beneficiari: Persoanele fara adapost din Bucuresti si Ilfov

Parteneri: Fratelli, Scoala Mark Twin, scoala nr 17, persoane fizice si juridice, Asociatia Studentilor Amicus, RVS, Fundatia pentru Sanatate Orhideea Spa, IT Galxi, etc.

Locul de desfasurare: localitatile Bucuresti, Gara de Nord – loc in care tranzitul de oameni este cel mai mare, vin oamenii cei mai saraci din toata tara.

Descrierea proiectului: colectarea de fonduri pentru realizarea de pachete pentru un numar de 500 de oameni ai starzii.
- S-au colectat alimente si haine de la companii si persoane fizice, prin mediatizare, si impreuna cu voluntarii au fost distribuite la peste 500 de persoane fara adapost.
Perioada de derulare:  ianuarie - februarie 2013

Bugetul proiectului: 2000 euro

 

   4. Proiectul “Tabara din Viata Ta”


Scopul: Dezvoltarea unor deprinderi de viata.

Obiective:
- sensibilizarea populaţiei cu privire la situaţia copiilor din centrele de plasament si din familii devaforizate, in vedere prevenirii abandonului scolar, dar si cresterea increderii in propiile forte, deprinderi de viata independenta;
- colectarea de fonduri pentru a trimite copiii din centrele de plasament in tabere de vara;

Beneficiari: copiii - cazuri sociale,  aflaţi în baza de date a Asociaţiei Sansa Ta, copii din centrele de plasament;
Parteneri:
- Fratelli; Rinf, II Galaxi.

- Persoane fizice si juridice din tara si strainatate

Descrierea proiectului:

Copii cu rezultate bune la invatatura au beneficiat de o tabara de vara pentru adolescenti; acestia provin din centrele de plasament sau familii sarace, avand astfel posibilitatea de a cunoaste oameni si locuri noi si fiind stimulati de a invata bine in continaure, pentru a fi inclusi in societate.

Perioada de derulare: 23-29 iulie 2013

Beneficiari: 20 de copii
Bugetul proiectului: 4000 lei

 

5. Proiectul: ,, Scoala este viitorul tau”

Dorim sa ajutam familii sarace cu copii, care au abandonat scoala sau sunt in abandon scolar din Bucuresti si Ilfov. In prezent, sprijinim 50 de familii cu copii, in scopul prevenirii abandonului scolar, cu rechizite, ghiozdane, haine, consiliere.

 

6. Proiectul “Fotografia Ta”

Proiectul ofera famiilor sarace poze, franturi de amintire de viata. Din cauza saraciei, exista oameni care nu au posibilitatea sa isi pastreze amintiri printate - o fotografie poate insemna viata si speranta pentru ei.

In parteneriat cu HP Romania, acest proiect aduce bucurie in multe familii sarace.

 

7. Proiectul “Bucuria Copilariei”

La acest proiect au beneficiat peste 60 de copii din familii devaforizate si din centre de plasament. Acestia au avut acces la parcul acvatic din Bucuresti “Water Park,” cu sprijinul RIN Grand Hotel, in iulie 2013, excursie la mare de 3 zile, oferita de Editura “Viata si Sanatate” in zona Constanta.

Valoarea sponsorizarii a fost in valaore de 500 lei.

 

8. Proiectul ,,Nimeni nu este perfect, dar o echipa poate fi”

Realizarea unei baze de date de voluntari intrucat ne dorim sa mobilizam cati mai multi voluntari pentru implementarea proiectelor noastre. In anul 2013 s-au inscris peste 100 de voluntari noi.

- PARTENERIATE ŞI COLABORĂRI CU INSTITUŢII ŞI ORGANIZAŢII –


 In anul 2013, au continuat parteneriatele cu diferitele instituţii din municipiul Bucuresti si Ilfov.

9. Campania Zambetul din cutie

 

 

Acest proiect s-a derulat in 10 judete din tara, de la 1 octombrie la 22 decembrie 2013, avand urmatoarele obiective:
• Mobilizare a peste 6000 de copii din Bucuresti, pentru a sprijini cu cadouri de Craciun peste 6000 de copii farte saraci din 10 judete ale tarii, selecate pentru 2013;

• Sustinerea unui concert umanitar pentru a multumi celor care s-au implicat;

• Parteneriate publice-private in vederea implementarii acestui proiect, prin intocmirea de protocoale (ex. Parteneriat intre Asociatia Sansa Ta si Institutul Scolar al Municipiului Bucuresti);

• Colectarea a peste 6000 de cutii de la copiii implicati in proiect din cele 23 scolii si depozitarea acestora la Romaero Baneasa;

• Mobilizare companiilor si media, in vederea realizarii acestui proiect.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar a Municipiului Bucuresti, Camera Deputatilor - Palatul Parlamentului, Antena 3, Fundatia “Pretuieste Viata”, Orhideea Spa, primarii locale din cele 10 judete ale tarii, primaria sectorului 3, Sun Plazza, IT Galaxi, NCA Corporation, Asociatia de Fotbal Corporatist, Blythswood România.

 

 

10. Rechizite pentru viiotrul tau

Peste 400 de copii saraci au primit in anul 2013 rechizite scolare si haine. Dorim, prin acest proiect, sa prevenim abandonul scolar 2013/2014.

 

11. Pentru o viata mai curata

Peste 200 de familii au primit produse de igiena personala si de casa, cu sprijinul oamenilor cu suflet si al companiei Procter & Gamble din Suedia.

Bugetul proiectului: 5000 euro.

Nr de proiecte 2013: 11

Buget proiecte in valoare de aproximativ: 16000 euro

Total beneficiari: 6000 persoane

Total beneficiari permanenti: 550

Multumim tuturor sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor si voluntarilor pentru implicare!

 

 
Raport anual - 2011/2012
PDF
Imprimare
Email

Asociatiei Sansa Ta, Raport de activitate, 2011 / 2012

 

Asociaţia “Sansa Ta” a obţinut personalitate juridică in anul 2011, avându-l ca Preşedinte pe d-nul Gabriel Ciubotaru, alaturi de echipa de voluntari, de care activitatea nu ar putea sa se desfasoare.

Informatii despre misiunea, viziunea si scopul asociatiei, sponsorii, partenerii si voluntarii pot fi vizualizate pe site-ul: www.asociatiasansata.ro

Asociaţia “Sansa Ta” contribuie la mobilizarea principalilor actori locali în beneficiul comunitaţii. În acest sens, Asociaţia construieşte relaţii mai bune între organizaţiile non-profit, companii şi cetăţeni, astfel încât să se sprijine reciproc şi să lucreze împreună pentru o comunitate cât mai înfloritoare, sanatoasa si mai buna.

Direcţii Strategice:
1. Dezvoltarea de servicii sociale
2. Implicarea comunităţii în acţiuni filantropice

Obiective Strategice
1. Iniţierea de servicii sociale pentru familii cu copii şi tineri devaforizati, in special cei care parasesc sistemul de protectie sociala.
2. Creşterea capacităţii Filantropiei de a furniza servicii sociale specializate beneficiarilor nostri

Asociaţia are urmatoarele categorii de personal:

Membrii: 12 persoane in curs de a fi primiti, majoritatea tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani;
Voluntari: peste 100 persoane;
Colaboratori, parteneri si sponsori: peste 50 persoane.


Toate activităţile asociaţiei sunt realizate în regim de voluntariat , niciun membru nefiind remunerat pentru acţiunile inteprinse.
Având în vedere că asociaţia nu are o vechime mare, politica internă a asociaţiei s-a orientat în primul rând în pregătirea resursei umane, prin participarea la diferite cursuri de specialitate, precum şi pe dezvoltarea organizaţională.

Pe parcursul anului 2011, Asociaţia “Sansa Ta” a desfăşurat activităţi cu caracter social in Bucuresti, Ilfov, a continuat şi dezvoltat parteneriate cu diverse organizaţii şi instituţii, exista in lucru de înaintare cereri de  finanţare pe diferite proiecte către diverşi finanţatori interni şi externi, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă.

Indicatori calitativi si cantitativi:
49 de persoane (membri si colaboratori) specializate pe anumite domenii;
60 voluntari;
Baza de date cu voluntarii  ONG-ului ;
Strategia  de dezvoltare a ONG-ului pentru perioada  2011-2014
Plan de implementare a Strategiei de Dezvoltare


La sfârsitul anului pentru care se face raportarea, am realizat pagina web a asociatiei pentru o mai buna promovare (domeniul www.asociatiasansata.ro a fost deja achizitionat). Tot pentru promovarea si mediatizarea activitatii ONG-lui se vor realiza afise și pliante. Pentru o cat mai buna identificare a nevoilor comunității, se vor aplica chestionare membrilor comunității și, în funcție de rezultatul acestora, se vor organiza seminarii si workshop-uri cu reprezentanții autorităților locale și cu cei ai instituțiilor abilitate.


PROIECTE ŞI ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE :


1. ”Sanse Egale pentru Fiecare” 


Prin acest proiect, se urmăreste construirea de adaposturi pentru tinerii care parasesc centrele de plasament, pentru inceput in Bucuresti si Ilfov, printr-un program de dezvoltare organizaţionala, elaborarea unei strategii, organizarea si participarea la o serie de cursuri de formare profesionala, stabilirea si dezvoltarea unor relaţii de parteneriat cu autorităţile locale in vederea rezolvării problemelor comunităţii si formarea deprinderilor de viata independenta a beneficiarilor.

Bugetul total al proiectului este de 350.000 Euro, din  care o parte vor fi asigurați de sponsori ROTARY CONSTRUCT, CONCELEX, Orhideea SPA, Modern CM.

Proiectul se deruleaza in perioada anilor 2012-2015, iar in 2011 am demarat acest proiect prin realizarea viziunii asupra beneficiarilor, obiectivelor si modalitatilor de implementare a acestui proiect. Totodata, am realizat un concert umanitar “Sa construim sperante impreuna” pentru demararea acestui proiect. In anul 2012, am obtinut avizul de pricipiu al Primariei Buftea privind acordarea unui teren in acest scop, am realizat studiul de fezabilitate al proiectului si memoriul de arhitectura.


2. ” Campania ”2% E randul tau sa oferi”


Scopul: Conştientizarea populaţie cu privire la reglementările codului fiscal.
Obiective:
- informarea contribuabililor despre facilitatea fiscala 2%
- colectarea de fonduri din impozitul datorat statului de către contribuabili
Beneficiari: persoane aflate in dificultate si care sunt in evidenta noastra, in prezent avem 10 familii pe care le sprijinim permanet, urmand sa indentificam si alte cazuri urgente;
Locul de desfasurare: Bucuresti – Ilfov, Iasi, Prahova, Ialomita
Descrierea proiectului: În fiecare an, în perioada februarie- aprilie se desfăşoara Campania de informare a populaţiei cu privire la facilitatea fiscală de direcţionare a 2% din impozitul pe venit, datorat statului unor organisme care sunt stipulate în legislaţia de specialitate (ONG-uri, fundaţii, bisericii, companii, persoane fizice, juridice). Astfel, la sfarsitul anului 2012, în urma acestei campanii, se va sti ce suma se va strange, care vor fi utilizate ca şi cofinanţare în proiectele derulate de asociaţie, cât şi în sprijinirea unor obiective sociale.

Perioada de derulare: permanent
Finantari realizate în anul 2011 prin aceasta campanie: au fost oferite (sponsorizari in natura sau material)

 

3. Proiectul: Concert Umanitar ,, Sa construim Sperante impreuna”


În urma implementării acestui proiect s-a inaugurat infiintarea Asociatiei Sansa Ta, precum si lansarea proiectului “Sanse Egale pentru fiecare”, in luna noiembrie 2011. Au participat peste 200 de persoane (artisti, sponsori, parteneri, voluntari, etc), proiectul a fost promovat cu succes in media.

Rezultate obţinute: mediatizare, si organizarea acestui eveniment in parteneriat cu companii si echipe de voluntariat, contributia in material pentru desfasurarea acestui proiect, este in valoare de 5000 euro.

 

4. Proiectul ” Campania de Craciun 2011”


Cu sprijinul si suportul persoanelor fizice si juridice, precum si doua scoli din Bucuresti, companii si institutii (UNICEF, COSMOTE, RINF, Carreffour) care au donat alimente, haine, jucarii, carti, cu o valoarea de peste 16.900 de lei, pentru copiii saraci din Ploiesti, Buftea, Valea Plopului si centrului de plasament din judetul Prahova - Casuta din Padure. Au beneficiat de acest proiect in jur de 250 de copii sarmani, reusind sa aducem speranta, zambet, o vorba buna de incurajare in casele acestor oameni nevoiasi. Credem ca prin micul gest oferit de Sansa Ta, alaturi de oamenii cu suflet care s-au implicat, am putut incuraja zeci de familii sarace.

 Perioada de derulare: decembrie 2011
 Bugetul proiectului: 3000 euro


Proiecte 2012


5. Proiectul ” O Sansa Calda”


Scopul: Identificarea si mobilizarea celor care traiesc pe strada, susţinerea comunităţilor de oameni ai strazii (copii, tinerii, batranii, familii cu copii).

Beneficiari: Persoanele fara adapost din Bucuresti si Ilfov

Parteneri: Carffour, Cosmote, Niro Group, Frateli, persoane fizice si juridice, Asociatia Stdentilor Amicus, etc.

Locul de desfasurare: localitatile Bucuresti Gara de Nord – loc in care tranzitul de oameni este cel mai mare, vin oameni cei mai saraci din toata tara.
Descrierea proiectului: colectarea de fonduri pentru realizarea de pachete pentru un numar de 500 de oameni ai starzii.
- S-au colectat alimente si haine de la companii si persoane fizice, prin mediatizare, si impreuna cu voluntarii au fost distribuite la peste 500 de persoane fara adapost.
Perioada de derulare:  februarie 2012

Bugetul proiectului: 1000 euro


6. Proiectul “Adopta un copil la distanta”


Asociatia SANSA TA, ICC ROMANIA - Iubire si camin pentru copii si Fundatia Bunul Pastor a demarat proiectul “Adopta un copil la distanta”, in perioada 1 aprilie 2011– 31 decembrie 2013. Aceast proiect presupune luarea unui copil in familie, pentru un weekend sau mai multe zile, din cei 20 de copii orfani de la Centrul de Plasament Odobesti si Fundatia Bunul Pastor.


7. Proiectul “Tabara din Viata Ta”


Scopul: Dezvoltarea unor de prinderi de viata.

Obiective:
- sensibilizarea populaţiei cu privire la situaţia copiilor din centrele de plasament si din familii devaforizate, in vedere prevenirii abandonului scolar, dar si cresterea increderii in propiile forte, deprinderi de viata independenta;
- colectarea de fonduri pentru a trimite copiii din centrele de plasament in tabere de vara;

Beneficiari: copiii - cazuri sociale,  aflaţi în baza de date a Asociaţiei Sansa Ta, copii din centrele de plasament;
Parteneri:
- Niro Group;Fratelli; Rinf

- Persoane fizice si Juridice din Tara si strainatate

Descrierea proiectului:

Copii cu rezultate bune la invatatura au beneficiat de o tabara de vara pentru adolescenti; acestia provin din centrele de plasament sau familii sarace, avand astfel posibilitatea de a cunoaste oameni si locuri noi si fiind stimulati de a invata bine in continaure, pentru a fi inclusi in societate.

Perioada de derulare: 23-29 iulie 2012
Bugetul proiectului: 3.300 lei

 

8. Proiectul: ,, Scoala este viitorul tau”


Dorim sa ajutam familii sarace cu copii, care au abandonat scoala, din Bucuresti si Ilfov. In prezent, sprijinim 10 familii cu copii, in scopul prevenirii abandonului scolar.

 

9. Proiectul “Fotografia Ta”


Proiectul ofera famiilor sarace poze, franturi de amintire de viata. Din cauza saraciei, exista oameni care nu au posibilitatea sa isi pastreze amintiri printate - o fotografie poate insemna viata si speranta pentru ei.

In parteneriat cu HP Romania, acest proiect aduce bucurie in multe familii sarace.

 

10. Proiectul “Bucuria Copilariei”


La acest proiect au beneficiat peste 60 de copii din familii devaforizate si din centre de plasament. Acestia au avut acces la parcul acvatic din Bucuresti “Water Park,” cu sprijinul RIN Grand Hotel, in iulie 2012.

Valoarea sponsorizarii a fost in valaore de 2400 lei.

 

11. Proiectul ,,Nimeni nu este perfect, dar o echipa poate fi”


Realizarea unei baze de date de voluntari intrucat ne dorim ca sa mobilizam cati mai multi voluntari pentru implementarea proiectelor noastre.

- PARTENERIATE ŞI COLABORĂRI CU INSTITUŢII ŞI ORGANIZAŢII –


 In anul 2012, au continuat parteneriatele cu diferitele instituţii din municipiul Bucuresti si Ilfov.


Campania Zambetul din cutie


Acest proiect s-a derulat in 10 judete din tara, de la 1 octombrie la 22 decembrie 2012, avavand urmatoarele obiective:
• Mobilizare a peste 4500 de copii din Bucuresti, pentru a sprijini cu cadouri de craciun peste 4500 de copii cei mai saraci din 10 judete ale tarii, selecate pentru 2012;

• Sustinerea unui concert umanitar in cinstea celor care s-au implicat;

• Parteneriate publice-private in vederea implementarii acestui proiect, prin intocmirea de protocoale (ex. Parteneriat intre Asociatia Sansa Ta si Institutul Scolar al Municipiului Bucuresti);

• Colectarea a peste 4500 de cutii de la copiii implicati in proiect din cele 16 scolii si depozitarea acestora la Romexpo;

• Mobilizare companiilor si media, in vederea realizarii acestui proiect.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar a Municipiului Bucuresti, Romexpo, Antena 3, primarii locale din cele 10 judete ale tarii.

Suma proiect: 4000 euro

Nr de proiecte 2011 – 2012: 11

Buget proiecte in valoare de aproximativ: 14.900 euro

Total beneficiari: 6000 persoane

Total beneficiari permanenti 500

Multumim tuturor sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor si voluntarilor pentru implicare!


 

Descarca raportul anului 2012

 
Poze din Tabara sociala
PDF
Imprimare
Email

 

 
Tabara din viata ta
PDF
Imprimare
Email

 

Proiect Social

 

 

,,TABARA DIN VIATA TA”

 

tabara sansa ta

Asociatia SANSA TA va trimite pentru al saselea an consecutiv,  copii din centrele de plasament si familii defavorizate in Tabere de vara.

Tabara din acest an are loc la Brasov, in perioada  august 2018.

Din anul 2008, au beneficiat peste 100 de copii, care au avut rezultate bune la invatatura, dar si care nu au avut ocaza sa mearga in viata lor in tabara de vara.

Pe langa cei 180 de adolescenti din familii prezenti in tabara educativa, vor avea sansa sa participe si copii din familii devaforizate, ai caror parinti nu iti permit financiar sa isi trimita copiii in tabere, precum si copii din centrele de plasament sau case de tip familial, care nu au posibilitatea sa beneficiezi de astfel de tabere.

Pentru a veni in intampinarea acestor nevoi, Asociatia SANSA TA va transmite rugamintea de a sprijini acest proiect pentru ca tot mai multi copii care invata bine, sa se bucure impreuna cu ceilalti in taberele special organizate.

Pentru cei care doriti sa sprijiniti acest proiect, costul pentru o persoana este de 400 lei.

De ce acest proiect?

În primul rând, copiii si tinerii merita o sansa din partea noastra Sa le oferim o raza de fericire si sanatate unor copii care nu cunosc placerea unei tabere. Copiii din familii foarte sarace care trăiesc în localităţi rurale, izolate au o situaţie financiară precară si au nevoie de acest sprijin, pentru a se dezvolta din punct de vedere social, fizic si moral.

O tabără de vară  pentru adolescenti, se axeaza pe dezvoltarea abilităților creative si artistice, pictură pe sticla, desen, modelaj si muzică. Prin aceste specializari si seminarii, adolescentii sunt încurajati să dea frâu liber imaginatiei si spontaneitătii.

De asemenea, mai sunt si alte activitati speciale: tiroliana, catarari, tras cu arcul, terenuri sportive. Aflata intr-o zona de munte cu aer curat, se pot organiza concursuri de orientare in padure, paint-ball, drumetii la obiective din zona (montane, manastiri). Tabara este ingrijita zilnic si pastrata intr-o stare foarte buna de functionare.

“Iniţiativa este benefică şi vine ca un un răspuns al societăţii civile, care se implică în viaţa copiilor defavorizati. “ (citat facebook)

Beneficiari: copii din familii nevoiase, care nu au fost niciodata intr-o tabara, precum si copii din centrele de plasament.

Scop: ne propunem să creem un spaţiu în care participanţii să descopere, prin intermediul atelierelor din toate modulele (social, educatie, indemnare, muizca, etc) valorile tradiționale si morale.

Obiective:

 • Dezvoltarea potenţialului creator al copiilor în folosul societăţii, din perspectivă creştină;

 • Crearea unui mediu în care participanţii să se simtă acceptaţi, iubiţi şi puşi în valoare;

 • Dezvoltarea capacitătii de lucru în echipă;

 • Cunoasterea si ocrotirea mediului înconjurător;

 • Stimularea abilitătilor practice;

 • Păstrarea amintirii şi a unei întâlniri cu alti copii

 • De suflet, în care aspectul cultural, artistic, uman şi religios va deschide importante punţi de legătură între copii.

 

Date de contact Asociatia SANSA TA

Tel/Fax.: 031 82 22 457; 0744910487

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza    www.asociatiasansata.ro   


 

 
Adopta un copil la distanta
PDF
Imprimare
Email

 

PROIECT

,,Adopta un copil la distanta”


2


Asociatia SANSA TA, deruleaza campania “Adopta un copil la distanta”, in perioada  ianuarie 2016 - decembrie 2020. Aceast proiect presupune sprijinirea unui copil din familii sarace / centrele de plasament, pentru o perioada de timp, din cei 40 de copii de la Centrul social pentru copii din comuna Bilciuresti,  precum si din cei 60 de copii care ii avem in evidenta din familiile sarace.

Asociatia SANSA TA, este o organizaţie non-guvernamentala, ce şi-a propus drept scop ajutorarea celor aflaţi în nevoie. Printre activitătile Asociatiei SANSA TA, proiectul “Adopta un copil la distanta" ” are drept scop acordarea unei sanse copiilor lipsiti de afectivitate parentala, celor care au nevoie de modele familiale si sprijin material.

Alatura-te proiectului! Pentru ca si tu poti oferi suport sufletesc, material unui copil fara familie, sau sarac cu parintii nepriceputi. Poti sa te implici în proiect pentru ca impreuna sa putem darui speranta la o viata mai buna, dar si la o educatie sa poti fii un parinte de suflet.

Ce trebuie să fac?

 • Trimite-ne ce preferinte ai pentru copilul care vrei sa il sprijini, sa il scoti la plimbare, sa il sprijini financiar si material (varsta, sex, etc.)

 • Noi iti vom da instructiuni si ne ocupam de formalitati.

 • Te anutam cum poti ajuta un copil si ce reguli trebuie respectate.

 

□Fată 8-12 ani

□Fată 13-17 ani

 

□Băiat 8-12 ani

□Băiat 13-17 ani

 

 

 

Un copil sprijinit de tine este ca si al tau, face parte din familie.

Cine poate fi parinte adoptiv

In general, parinti cu experienta in cresterea copiilor, persoane fizice cat si juridice.

 

Acte necesare pentru a lua un copil

Trimite-ne un email si iti vom spune ce si cum poti ajuta un copil, insotit de un act de indentitate si CV.

 De ce acest proiect?

În primul rând, pentru a oferi o raza de fericire si afectivitate unor copii care nu cunosc latura familiala. Copiii din institutii care trăiesc în localităţi rurale, izolate au o situaţie financiară precară si au nevoie de acest sprijin.

Cum aş putea să mai ajut?

Ai posibilitatea de a dona diverse produse pentru copil si colegii lui sau o sumă de bani.

Poti vizita in vacanţe, weekend-uri sau de sărbători, poti oferi copiilor din centrele de plasament ceea ce le-a lipsit întotdeauna: FAMILIA! 

Majoritatea copiilor din centrele de plasament au fost lipsiţi de dragostea şi grija unei familii pe care prea puţini dintre ei au avut norocul s-o cunoască.

Vom intalni si copii cu probleme de adaptare la viata, in colectivitate sau adolescenti sedusi de tot felul de tentatii.

Sunt parasiti de parinti intr-o lume ostila, dar nu accepta un trai decent in centre de plasament. Este cazul unor copii abandonati care fug din orfelinate alegand libertatea. Nici fetele ajunse in orfelinate nu se adapteaza regulilor impuse in centrele de plasament. Multe vor sa fie libere,  sa se distreze si chiar sa plece din tara.

Tulburarile de comportament ale unor copii sunt o alta cauza de neadaptare in centrele de plasament. An de an, in orfelinatele ajung zeci de copii, fie abandonati inca din primele clipe de viata, fie mai tarziu cand varsta ii face vulnerabili.

Dacă întrebi un copil din Centru ce-şi doreşte cel mai mult, cel mai probabil răspuns va fi "o familie". Acum, dorinţa le poate fi îndeplinită, chiar dacă doar pentru o perioada scurta. Cu aprobarea Centrului de Plasament, o familie care îndeplineşte toate condiţiile necesare poate sprijini un copil orfan sau din familii dezorganizate.

Din păcate, copiii orfani nu sunt curtaţi de foarte multe familii în perioada sărbătorilor sau in alta perioada a anului.

O iniţitaivă lăudabilă

Organizaţiile şi fundaţiile care au ca scop principal protejarea şi ajutorarea copiilor instituţionalizaţi sau care provin din familii defavorizate spun că proiectul este lăudabil.

“Iniţiativa este benefică şi vine ca un un răspuns al societăţii civile, care se implică în viaţa copiilor pe care adevăraţii părinţi i-au abandonat. Totuşi, deşi comunitatea se apropie mai mult de aceşti copii, impactul s-ar putea să nu fie întotdeauna benefic. O astfel de iniţiativă, dacă este singulară, ar putea să bulverseze copilul. Dacă are o continuitate, însă, dacă familia l-ar vizita şi în weekend ar fi foarte bine şi pentru copil şi pentru familie”.

Unii dintre copiii din centrele de plasament se adapteaza foarte dificil mediului social. Credem ca pentru ei este o binecuvantare ca sa cunoasca o familie la distanta.

Da, poate este dureros pentru copii atunci cand se reintorc in Centru, dar cred ca mai dureros ar fi pentru ei ca in acele zile sa stea intr-o camera de camin si sa priveasca pe geam afara fara sa mai spere la ceva.

Familia, care ii va deveni mentor, va lumina viata lui si il va indruma si sfatui sa creasca frumos pentru societate.

Date de contact Asociatia SANSA TA

Tel/Fax: 031 82 22 457 ; 0744910487

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , www.asociatiasansata.ro

 
Familia Constantin
PDF
Imprimare
Email

 

 

Familia Constantin;

Sunt 10 suflete: locuiesc intr-o casa saracacioasa, Au o patura, un resou si in rest multe haine asezate intr-un colt. Copiii, desi slabi, prost imbracati, nehraniti corespunzator, se straduiesc sa asculte de mama lor, sa invete, sa fie cuminti, sa fie ascultatori. Viseaza sa ajunga mari, sa invete o meserie, sa se salveze si sa-și scoata familia din saracia lucie in care se afla in prezent. Daca unii dintre noi nu isi pot da seama ca exista familii cu copii care traiesc fara utilitati, exista copii carora nu are cine sa le ofere o masa calda, sa le ofere acces la educatie. Exista case in care stau doua sau trei familii, cam in jur de 6-10 persoane intr-o camera. Discutam despre semenii nostri, pe care poate ca nu-I vedem in drumul nostru de zi de zi catre birou, dar ei exista, asa traiesc si cel mai probabil, vor sfarsi tot asa, daca nu ne mobilizam sa le intindem o mana de ajutor. Viitorul copiilor care vor purta pe umeri atatea responsabilitati este atat de sumbru, iar aceste probleme pot paraliza dezvoltarea lor si va fi prea tarziu SA ACTIONAM. Doneaza 10 lei si impreuna putem ajuta pe cei mai necajiti dintre noi, sa oferim o sansa la o viata mai buna acestor copii nevinovati. Aceasta este una din cele 20 de familii din evidentele noastre, care are nevoie urgenta de ajutor. Au nevoie de alimente, haine, jucarii, rechizite scolare, ajutor financiar pentru plata cheltuielilor de intretinere…

 
Concert umanitar: ”SA CONSTRUIM SPERANTE IMPREUNA !”
PDF
Imprimare
Email

media8 largeAsociatia SANSA TA a organizat pe 28 noiembrie  2011, concertul caritabil  “Sa construim sperante impreuna,,.


Evenimentul s-a desfasurat in beneficiul copiilor si tinerilor care parasesc centrele de plasament. Scopul concertului este sensibilizarea persoanelor fizice si juridice, in vederea sustinerii prin servicii financiare si materiale a beneficiarilor proiectului  „Sanse Egale pentru fiecare”.  Proiectul presupune construirea de adaposturi si pregatirea pentru viata independenta a copiilor si tinerilor aflati in dificultate, in special cei care parasesc centrele de plasament..
Impreuna putem face un pas important spre construirea proiectului „Sanse Egale pentru Fiecare, o sansa in plus pentru viata, copiilor si tinerilor care au crescut in orfelinatele din Romania.

--- FOTO --- 
Fii la curent cu Adoptia in Romania
PDF
Imprimare
Email

shutterstock-18890449

,,In sufletul copilului trebuie pus si iubire, ca sa poata inflorii,,

 

Adoptia este unul dintre instrumentele esentiale de protectie a drepturilor copilului, in perspectiva asigurarii unei familii pentru fiecare copil. Spre deosebire de familia de plasament, familia care adopta un copil devine familia copilului, acesta ne mai intorcandu-se in familia biologica. Statutul copilului adoptat ii confera acestuia nu numai siguranta, dar mai ales stabilitate si continuitate de viata si dezvoltare in noua familie. In consecinta, adoptia nu reprezinta o modalitate de protectie temporara, alternativa ocrotirii rezidentiale, ci mai mult decat atat, inseamna asigurarea unei familii permanente pentru copilul adoptat.
In Romania nu exista o traditie reala in ceea ce priveste adoptia copiilor, in sensul ca numarul copiilor implicati in aceasta forma de protectie a fost, in timp, mult mai mic decat numarul copiilor institutionalizati. Printre cauzele acestei realitati nu in ultimul rand se numara inexistenta, pana in anul 1993, a definirii abandonului legal al copilului.

Un caz aparte il constituie adoptiile internationale. La o cerere foarte mare pentru adoptie pe plan international, oferta de copii din Romania dupa 1989 a fost intens valorificata, cu atat mai mult cu cat reglementarile interne in acest domeniu erau practic inexistente. Astfel, intr-un an, circa 10.000 de copii au fost adoptati de familii din strainatate, soarta acestora fiind astazi mai mult sau mai putin cunoscuta.

 
Ocrotirea copiilor in dificultate
PDF
Imprimare
Email

60234423

Conform practicii internationale, plasamentul familial consta in incredintarea unui copil, unei persoane sau familii, alta decat parintii biologici, cu sau fara consimtamantul acestora. Familia de primire poate fi din randul familiei largite sau din comunitatea din care face parte copilul. Familia primitoare isi asuma responsabilitatile pentru cresterea si educarea copilului. Copilul primit in plasament nu devine din punct de vedere juridic membru al familiei de primire, ci continua sa apartina familiei de origine. Desi plasamentul familial si incredintarea erau considerate alternative prioritare fata de institutionalizarea copilului, in practica ele au fost si raman inca forme marginale. Plasamentul familial a avut o evolutie diferita in tarile dezvoltate. Diferentele intre tarile din Uniunea Europeana sunt foarte mari.

 
Cum afectează centrul de plasament capacitatea unui copil de a comunica
PDF
Imprimare
Email

COMUNICAREA CHEIA

Copiii instituţionalizaţi au dificultăţi de vorbire, spre deosebire de cei care ajung în familii adoptive sau la asistenţii maternali.

Oamenii de ştiinţă au ţinut sub observaţie 100 de copii instituţionalizaţi din România. Aproximativ jumătate din ei au fost adoptaţi înainte de a împlini 22 de luni, în timp ce cealaltă jumătate a rămas în orfelinate. De asemenea, cercetătorii au analizat şi progresele de vorbire înregistrate de 60 de micuţi care locuiau împreună cu familiile lor.

Potrivit studiului, copiii care au ajuns în sânul unor familii adoptive înainte de a împlini doi ani, au abilităţi de vorbire mai accentuate la împlinirea vârstei de trei ani decât micuţii care au rămas în îngrijirea statului

 


Scroll Up