Doneaza Online  

Suma Donata
Nume
Prenume
Tara
Organizatie
Oras
Adresa
E-mail
Telefon
Fax
 
Doneaza online
  • Register
Raport anual - 2013
PDF
Imprimare
Email

 

 

Asociatia Sansa Ta

 


Raport de activitate  2013

 

Asociaţia “Sansa Ta” a obţinut personalitate juridică in anul 2011, este condusa de Gabriel Ciobotaru – Presedinte si este sustinuta de o echipa de voluntari entuziasti si seriosi, fara de care activitatea nu ar putea sa se desfasoare.

Informatii despre misiunea, viziunea si scopul asociatiei, sponsorii, partenerii si voluntarii pot fi vizualizate pe site-ul: www.asociatiasansata.ro

Asociaţia “Sansa Ta” contribuie la mobilizarea principalilor actori locali în beneficiul comunitaţii. În acest sens, Asociaţia construieşte relaţii de succes între organizaţiile non-profit, companii şi cetăţeni, astfel încât să se sprijine reciproc şi să lucreze împreună pentru o comunitate cât mai înfloritoare, sanatoasa si mai buna.

Direcţii Strategice:
1. Dezvoltarea de servicii sociale
2. Implicarea comunităţii în acţiuni filantropice

Obiective Strategice
1. Iniţierea de servicii sociale pentru familii cu copii şi tineri devaforizati, in special cei care parasesc sistemul de protectie sociala.
2. Creşterea capacităţii Filantropiei de a furniza servicii sociale specializate beneficiarilor nostri

Asociaţia are urmatoarele categorii de personal:

Membrii: 2. Suntem in curs de a primi 20 persoane - majoritatea tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani;
Voluntari: peste 300 persoane;
Colaboratori, parteneri si sponsori: peste 150 persoane.


Toate activităţile asociaţiei sunt realizate în regim de voluntariat , niciun membru nefiind remunerat pentru acţiunile inteprinse.
Având în vedere că asociaţia nu are o vechime mare, politica internă a asociaţiei s-a orientat în primul rând în pregătirea resursei umane, prin participarea la diferite cursuri de specialitate, precum şi pe dezvoltarea organizaţională.

Pe parcursul anului 2013, Asociaţia “Sansa Ta” a desfăşurat activităţi cu caracter social in Bucuresti, Ilfov si in alte 10 judete din Romania, a continuat şi dezvoltat parteneriate cu diverse organizaţii şi instituţii, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă si avem in lucru cereri de  finanţare pe diferite proiecte către diverşi finanţatori interni şi externi, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă.

Indicatori calitativi si cantitativi:
49 de persoane (membri si colaboratori) specializate pe anumite domenii;
300 voluntari;
Baza de date cu voluntarii  ONG-ului ;
Strategia  de dezvoltare a ONG-ului pentru perioada  2013-2016
Plan de implementare a Strategiei de Dezvoltare


La sfârsitul anului pentru care se face raportarea, s-a realizat imbunatatirea promovarii asociatiei pe pagina de web a asociatiei www.asociatiasansata.ro. Tot pentru promovarea si mediatizarea activitatii ONG-lui s-au realizat afise și pliante. Pentru o cat mai buna identificare a nevoilor comunității, s-au facut cursuri de formare profesionala pentru beneficiarii asociatiei.


PROIECTE ŞI ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE :


1. ”Sa Construim Sperante Impreuna” 

 

Cu sprijinul Concelex, Rinf, IT Galaxi, Pro Confort, Dedeman, Baumit, RVS, Caparol, Orhideea Spa si peste 15 voluntari si oameni cu suflet care au sustinut acest proiect, din toata inima, prezentam prima casa ridicata de Asociatia Sansa Ta, unde viata unor copii  s-a schimbat de la temelie. Acesta actiune a avut loc in cadrul campaniei ,,Sa construim sperante impreuna”. Inca 4 familii vor fi ajutate sa isi renoveze locuintele saracacioase in perioada urmatoare 2014 - 2015.

Viata intr-un vagon este povestea unei familii cu trei copii, care locuiesc intr-un vagon de peste 5 ani. Asociatia Sansa Ta au gasit "acasa" cei trei copii si parintii acestora, intr-o situatie grea. Au fost ajutati cu saltele, haine, alimente, soba, consiliere.

Prin acest proiect se urmăreste construirea de adaposturi pentru tinerii care parasesc centrele de plasament, pentru inceput in Bucuresti si Ilfov, printr-un program de dezvoltare organizaţionala, elaborarea unei strategii, organizarea si participarea la o serie de cursuri de formare profesionala, stabilirea si dezvoltarea unor relaţii de parteneriat cu autorităţile locale in vederea rezolvării problemelor comunităţii si formarea deprinderilor de viata independenta a beneficiarilor.

Bugetul total al proiectului a fost de 5000 Euro.

Proiectul pentru case se deruleaza in perioada anilor 2011-2016, iar in 2011 am demarat acest proiect prin realizarea strategiei asupra beneficiarilor, obiectivelor si modalitatilor de implementare a acestui proiect. Totodata, am realizat un concert umanitar “Sa construim sperante impreuna” pentru demararea acestui proiect. In anul 2012, am obtinut avizul de pricipiu al Primariei Buftea privind acordarea unui teren in acest scop, am realizat studiul de fezabilitate al proiectului si memoriul de arhitectura.


2. ” Campania ”2% E randul tau sa oferi”


Scopul: Conştientizarea populaţie cu privire la reglementările codului fiscal.
Obiective:
- informarea contribuabililor despre facilitatea fiscala 2%
- colectarea de fonduri din impozitul datorat statului de către contribuabili
Beneficiari: persoane aflate in dificultate si care sunt in evidenta noastra. In prezent, avem 100 de familii pe care le sprijinim permanent, urmand sa indentificam si alte cazuri urgente;
Locul de desfasurare: Bucuresti – Ilfov, Iasi, Prahova, Ialomita, Timisoara etc.
Descrierea proiectului: in fiecare an, în perioada februarie - aprilie se desfasoara aceasta

campanie de informare a populaţiei cu privire la facilitatea fiscală de direcţionare a 2% din impozitul pe venit, datorat statului unor organisme care sunt stipulate în legislaţia de specialitate (ONG-uri, fundaţii, bisericii, companii, persoane fizice, juridice).  Perioada de derulare: permanent

 

3. Proiectul ” O Sansa Calda”

Scopul: Identificarea si mobilizarea celor care traiesc pe strada, susţinerea comunităţilor de oameni ai strazii (copii, tineri, batrani, familii cu copii).

Beneficiari: Persoanele fara adapost din Bucuresti si Ilfov

Parteneri: Fratelli, Scoala Mark Twin, scoala nr 17, persoane fizice si juridice, Asociatia Studentilor Amicus, RVS, Fundatia pentru Sanatate Orhideea Spa, IT Galxi, etc.

Locul de desfasurare: localitatile Bucuresti, Gara de Nord – loc in care tranzitul de oameni este cel mai mare, vin oamenii cei mai saraci din toata tara.

Descrierea proiectului: colectarea de fonduri pentru realizarea de pachete pentru un numar de 500 de oameni ai starzii.
- S-au colectat alimente si haine de la companii si persoane fizice, prin mediatizare, si impreuna cu voluntarii au fost distribuite la peste 500 de persoane fara adapost.
Perioada de derulare:  ianuarie - februarie 2013

Bugetul proiectului: 2000 euro

 

   4. Proiectul “Tabara din Viata Ta”


Scopul: Dezvoltarea unor deprinderi de viata.

Obiective:
- sensibilizarea populaţiei cu privire la situaţia copiilor din centrele de plasament si din familii devaforizate, in vedere prevenirii abandonului scolar, dar si cresterea increderii in propiile forte, deprinderi de viata independenta;
- colectarea de fonduri pentru a trimite copiii din centrele de plasament in tabere de vara;

Beneficiari: copiii - cazuri sociale,  aflaţi în baza de date a Asociaţiei Sansa Ta, copii din centrele de plasament;
Parteneri:
- Fratelli; Rinf, II Galaxi.

- Persoane fizice si juridice din tara si strainatate

Descrierea proiectului:

Copii cu rezultate bune la invatatura au beneficiat de o tabara de vara pentru adolescenti; acestia provin din centrele de plasament sau familii sarace, avand astfel posibilitatea de a cunoaste oameni si locuri noi si fiind stimulati de a invata bine in continaure, pentru a fi inclusi in societate.

Perioada de derulare: 23-29 iulie 2013

Beneficiari: 20 de copii
Bugetul proiectului: 4000 lei

 

5. Proiectul: ,, Scoala este viitorul tau”

Dorim sa ajutam familii sarace cu copii, care au abandonat scoala sau sunt in abandon scolar din Bucuresti si Ilfov. In prezent, sprijinim 50 de familii cu copii, in scopul prevenirii abandonului scolar, cu rechizite, ghiozdane, haine, consiliere.

 

6. Proiectul “Fotografia Ta”

Proiectul ofera famiilor sarace poze, franturi de amintire de viata. Din cauza saraciei, exista oameni care nu au posibilitatea sa isi pastreze amintiri printate - o fotografie poate insemna viata si speranta pentru ei.

In parteneriat cu HP Romania, acest proiect aduce bucurie in multe familii sarace.

 

7. Proiectul “Bucuria Copilariei”

La acest proiect au beneficiat peste 60 de copii din familii devaforizate si din centre de plasament. Acestia au avut acces la parcul acvatic din Bucuresti “Water Park,” cu sprijinul RIN Grand Hotel, in iulie 2013, excursie la mare de 3 zile, oferita de Editura “Viata si Sanatate” in zona Constanta.

Valoarea sponsorizarii a fost in valaore de 500 lei.

 

8. Proiectul ,,Nimeni nu este perfect, dar o echipa poate fi”

Realizarea unei baze de date de voluntari intrucat ne dorim sa mobilizam cati mai multi voluntari pentru implementarea proiectelor noastre. In anul 2013 s-au inscris peste 100 de voluntari noi.

- PARTENERIATE ŞI COLABORĂRI CU INSTITUŢII ŞI ORGANIZAŢII –


 In anul 2013, au continuat parteneriatele cu diferitele instituţii din municipiul Bucuresti si Ilfov.

9. Campania Zambetul din cutie

 

 

Acest proiect s-a derulat in 10 judete din tara, de la 1 octombrie la 22 decembrie 2013, avand urmatoarele obiective:
• Mobilizare a peste 6000 de copii din Bucuresti, pentru a sprijini cu cadouri de Craciun peste 6000 de copii farte saraci din 10 judete ale tarii, selecate pentru 2013;

• Sustinerea unui concert umanitar pentru a multumi celor care s-au implicat;

• Parteneriate publice-private in vederea implementarii acestui proiect, prin intocmirea de protocoale (ex. Parteneriat intre Asociatia Sansa Ta si Institutul Scolar al Municipiului Bucuresti);

• Colectarea a peste 6000 de cutii de la copiii implicati in proiect din cele 23 scolii si depozitarea acestora la Romaero Baneasa;

• Mobilizare companiilor si media, in vederea realizarii acestui proiect.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar a Municipiului Bucuresti, Camera Deputatilor - Palatul Parlamentului, Antena 3, Fundatia “Pretuieste Viata”, Orhideea Spa, primarii locale din cele 10 judete ale tarii, primaria sectorului 3, Sun Plazza, IT Galaxi, NCA Corporation, Asociatia de Fotbal Corporatist, Blythswood România.

 

 

10. Rechizite pentru viiotrul tau

Peste 400 de copii saraci au primit in anul 2013 rechizite scolare si haine. Dorim, prin acest proiect, sa prevenim abandonul scolar 2013/2014.

 

11. Pentru o viata mai curata

Peste 200 de familii au primit produse de igiena personala si de casa, cu sprijinul oamenilor cu suflet si al companiei Procter & Gamble din Suedia.

Bugetul proiectului: 5000 euro.

Nr de proiecte 2013: 11

Buget proiecte in valoare de aproximativ: 16000 euro

Total beneficiari: 6000 persoane

Total beneficiari permanenti: 550

Multumim tuturor sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor si voluntarilor pentru implicare!

 

 
Scroll Up