Doneaza Online  

Suma Donata
Nume
Prenume
Tara
Organizatie
Oras
Adresa
E-mail
Telefon
Fax
 
Doneaza online
  • Register
Adopta un copil la distanta
PDF
Imprimare
Email

 

PROIECT

,,Adopta un copil la distanta”


2


Asociatia SANSA TA, deruleaza campania “Adopta un copil la distanta”, in perioada  ianuarie 2016 - decembrie 2020. Aceast proiect presupune sprijinirea unui copil din familii sarace / centrele de plasament, pentru o perioada de timp, din cei 40 de copii de la Centrul social pentru copii din comuna Bilciuresti,  precum si din cei 60 de copii care ii avem in evidenta din familiile sarace.

Asociatia SANSA TA, este o organizaţie non-guvernamentala, ce şi-a propus drept scop ajutorarea celor aflaţi în nevoie. Printre activitătile Asociatiei SANSA TA, proiectul “Adopta un copil la distanta" ” are drept scop acordarea unei sanse copiilor lipsiti de afectivitate parentala, celor care au nevoie de modele familiale si sprijin material.

Alatura-te proiectului! Pentru ca si tu poti oferi suport sufletesc, material unui copil fara familie, sau sarac cu parintii nepriceputi. Poti sa te implici în proiect pentru ca impreuna sa putem darui speranta la o viata mai buna, dar si la o educatie sa poti fii un parinte de suflet.

Ce trebuie să fac?

  • Trimite-ne ce preferinte ai pentru copilul care vrei sa il sprijini, sa il scoti la plimbare, sa il sprijini financiar si material (varsta, sex, etc.)

  • Noi iti vom da instructiuni si ne ocupam de formalitati.

  • Te anutam cum poti ajuta un copil si ce reguli trebuie respectate.

 

□Fată 8-12 ani

□Fată 13-17 ani

 

□Băiat 8-12 ani

□Băiat 13-17 ani

 

 

 

Un copil sprijinit de tine este ca si al tau, face parte din familie.

Cine poate fi parinte adoptiv

In general, parinti cu experienta in cresterea copiilor, persoane fizice cat si juridice.

 

Acte necesare pentru a lua un copil

Trimite-ne un email si iti vom spune ce si cum poti ajuta un copil, insotit de un act de indentitate si CV.

 De ce acest proiect?

În primul rând, pentru a oferi o raza de fericire si afectivitate unor copii care nu cunosc latura familiala. Copiii din institutii care trăiesc în localităţi rurale, izolate au o situaţie financiară precară si au nevoie de acest sprijin.

Cum aş putea să mai ajut?

Ai posibilitatea de a dona diverse produse pentru copil si colegii lui sau o sumă de bani.

Poti vizita in vacanţe, weekend-uri sau de sărbători, poti oferi copiilor din centrele de plasament ceea ce le-a lipsit întotdeauna: FAMILIA! 

Majoritatea copiilor din centrele de plasament au fost lipsiţi de dragostea şi grija unei familii pe care prea puţini dintre ei au avut norocul s-o cunoască.

Vom intalni si copii cu probleme de adaptare la viata, in colectivitate sau adolescenti sedusi de tot felul de tentatii.

Sunt parasiti de parinti intr-o lume ostila, dar nu accepta un trai decent in centre de plasament. Este cazul unor copii abandonati care fug din orfelinate alegand libertatea. Nici fetele ajunse in orfelinate nu se adapteaza regulilor impuse in centrele de plasament. Multe vor sa fie libere,  sa se distreze si chiar sa plece din tara.

Tulburarile de comportament ale unor copii sunt o alta cauza de neadaptare in centrele de plasament. An de an, in orfelinatele ajung zeci de copii, fie abandonati inca din primele clipe de viata, fie mai tarziu cand varsta ii face vulnerabili.

Dacă întrebi un copil din Centru ce-şi doreşte cel mai mult, cel mai probabil răspuns va fi "o familie". Acum, dorinţa le poate fi îndeplinită, chiar dacă doar pentru o perioada scurta. Cu aprobarea Centrului de Plasament, o familie care îndeplineşte toate condiţiile necesare poate sprijini un copil orfan sau din familii dezorganizate.

Din păcate, copiii orfani nu sunt curtaţi de foarte multe familii în perioada sărbătorilor sau in alta perioada a anului.

O iniţitaivă lăudabilă

Organizaţiile şi fundaţiile care au ca scop principal protejarea şi ajutorarea copiilor instituţionalizaţi sau care provin din familii defavorizate spun că proiectul este lăudabil.

“Iniţiativa este benefică şi vine ca un un răspuns al societăţii civile, care se implică în viaţa copiilor pe care adevăraţii părinţi i-au abandonat. Totuşi, deşi comunitatea se apropie mai mult de aceşti copii, impactul s-ar putea să nu fie întotdeauna benefic. O astfel de iniţiativă, dacă este singulară, ar putea să bulverseze copilul. Dacă are o continuitate, însă, dacă familia l-ar vizita şi în weekend ar fi foarte bine şi pentru copil şi pentru familie”.

Unii dintre copiii din centrele de plasament se adapteaza foarte dificil mediului social. Credem ca pentru ei este o binecuvantare ca sa cunoasca o familie la distanta.

Da, poate este dureros pentru copii atunci cand se reintorc in Centru, dar cred ca mai dureros ar fi pentru ei ca in acele zile sa stea intr-o camera de camin si sa priveasca pe geam afara fara sa mai spere la ceva.

Familia, care ii va deveni mentor, va lumina viata lui si il va indruma si sfatui sa creasca frumos pentru societate.

Date de contact Asociatia SANSA TA

Tel/Fax: 031 82 22 457 ; 0744910487

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , www.asociatiasansata.ro

 
Scroll Up