Doneaza Online  

Suma Donata
Nume
Prenume
Tara
Organizatie
Oras
Adresa
E-mail
Telefon
Fax
 
Doneaza online
  • Register
Tata fara picioare
PDF
Imprimare
Email

tatafarapicioareDragoste de tata. Viaţa merge mai departe, chiar şi fără picioare O imagine impresionanta cu un tata fara picioare care isi imbratiseaza copiii.
Cornel Chitucea a ramas fara picioare in urma unui acident feroviar in 1990,  şi-a realizat visul: acela de a reusi sa isi creasca cei 6 copii care au venit pe lume, cu multa rabdare.
Dorim sa fim alaturi de ei si sa ii sprijinim.

Au nevoie de un sprijin financiar 1600 lei, suma ce trebuie achitata pentru a nu li se opri curentul, ei sunt in pragul de a li se taia lumina. Impreuna putem oferi o sansa la viata decenta a acestui tata, care lupta din scaunul de acasa sa aiba tot ce le trebuie copiilor.

Acest om este un exemplu că se poate trăi decent şi independent chiar şi fără picioare, dacă ai curajul să visezi şi ai grăuntele de noroc să-ţi iasă în cale oamenii şi profesioniştii potriviţi.

Povestea lui Cornel, ilfovean, fără picioare, ne învaţă pe toţi că "viaţa trebuie trăită cu orice preţ".

Asociatia Sansa Ta, vă provoacă pe toţi să cunoaşteţi poveştile unor oameni cu adevărat excepţionali, poveştile unor luptători, ale unor români - Care nu se dau bătuţi, care nu spun "nu se poate".

Ei sunt modele şi dau speranţă că-n ţara asta curajul, dăruirea, munca, muzica, iubirea pot transforma un vis într-o realitate.

De ce am început campania cu povestea de mai jos? Pentru că nouă, Cornel Chitucea ne-a dat putere. Şi Da, ne-a inspirat. Şi Da, ne-a dat curaj.

Ce mai poate aştepta de la viaţă un om de 43 ani, căruia i s-au amputat ambele picioare  după ce a avut un accident feroviar "Totul!" a ţipat înlăuntrul lui Cornel cu o tărie formidabilă de caracter.

Şi a luat viaţa de la capăt învăţând, din nou, să facă ,,primii paşi,,.
Un om care, deşi se numără printre cei aproape 700.000 de români cu handicap locomotor - potrivit unei statistici a Direcţia Generală Protecţia Persoanelor cu Handicap - s-a împăcat cu el însuşi aşa cum e acum. La cei 43 de ani ai săi, s-a iertat pe sine, i-a iertat pe ceilalţi.

Astăzi, Cornel e un om ca toţi oamenii, care a luptat pentru viaţa şi familia lui. "Nici nu concep să fiu privit ca un om cu probleme, cu dizabilităţi. Nu am vrut niciodată să mă simt inutil pentru societate. Dimpotrivă, mă simt împlinit, am o soţie, sase copii - "auraşii" mei - pentru care am muncit şi muncesc.

Bulgăraşii de aur

Copiii mei sunt  Mihaita 18, Oana 14, Andrei – 13, Cornel 11,  ani, acestia  "Sunt bulgăraşii mei de aur, sunt viaţa mea.

Viaţa, o provocare

După accident, viaţa lui Cornel a fost o mare provocare. O luptă permanentă pentru un loc de muncă, pentru casa în care locuieşte, pentru revenirea la o viaţă normală. Un prim pas, pentru acest din urmă deziderat, ar fi însemnat o pereche de proteze.
Asociatia Sansa Ta a aflat de cazul sau anul trecut, in 2012, l-am căutat acasă şi i-am oferit hrana, haine si consiliere.

Experienţa pe care a trăit-o în toţi aceşti ani, revenirea la o viaţă care pentru mulţi nu mai părea posibilă, forţa sa psihică şi echilibrul de care a dat dovadă l-au făcut să înţeleagă rolul determinant pe care îl poate juca în vieţile altora.

"Din păcate sunt atâţia care renunţă prea uşor la viaţă. La urma urmei, mie nu-mi lipseşte nimic în viaţa asta. Doar două picioare..."

Beneficiar:   “Asociatia Sansa Ta” cu specificatia donatie pentru familia Chitucea
Conturile  bancare deschise la BCR
CONT IN LEI RO64RNCB0591123278690001
CONT IN EURO RO37RNCB0591123278690002
CONT IN DOLARI RO10RNCB0591123278690003
SWIFT: RNCB RO BU
 Cod de identificare fiscala: 28901016
Asociatia „Şansa ta” cu sediul social in judetul Ilfov - Rosu, Strada Livezilor nr.12,
Pentru a identifica cu usurinta donatia, va rugam sa o mentionati si pe adresa noastra de email:
Contact e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , sau la telefonul 0763463191
ECHIPA ,,SANSA TA,,

 
Scroll Up